Fotbalová naděje (fotoblog)

Etiopie je třetí nejchudší zemí světa. Lidé tu žijí za půl dolaru denně. Půl dolaru je deset korun. Pro účinek opakuji. Za deset korun. Jejich svět je sevřen jen do jejich malých radostí a starostí. A velký svět k nim proniká jenom ze satelitů. Fotbal ze satelitů je pro ně sen. Sen být v tom velkém světě a být jako tamti bohatí. A pak také: fotbal je díky satelitům pro ně neskonalá zábava, která i jim zabije čas, kterého je v Etiopii nekonečně mnoho. Etiopané jsou chudí. Ale se svými radostmi a díky svým radostem jsou paradoxně šťastní. Někdy asi šťastnější než já, držitel tří kreditních karet a tenisek značky Adidas.

Budu sem - asi - dávat fotky, které mají za cíl přitáhnout pozornost k věcem, které mne trápí. Etiopie mne trápí nekonečně. Je to jeden z posledních rájů na světě, kde lze najít lidi ještě v podobě, jak vystupují v Bibli. Takových zemí pohádkové tajemnosti a krásy je na světě již jen pár.

Rád se s nimi potkávám a rád u nich žiji. S partou báječných lidí obvykle každý rok se snažíme poznat a zase o trochu víc pochopit, co je to štěstí, i když není elektrický proud. Doufám, že lidé, co se mnou jezdí, přijíždí domů s pokorou k tomu, že měli tu čest se narodit v bohatých Čechách.

Proto to dávám i sem. Třeba bude víc lidí, kteří hledají pokoru a kteří nejezdí jen z pocitu utrhat hrozny. Ale kteří chtějí se nechat obohatit a prostoupit. Protože to jim Etiopie splní měrou vrchovatou. Pokud byste snad chtěli o té zemi vědět víc, než si jen prohlížet obrázky, podívejte se na můj web.

 

(dole uvedený soubor je mírně změněným souborem,
který získal 2. cenu v kategorii Sport v respektované mezinárodní soutěži PhotoAwards,
kde bylo přihlášeno a soutěžilo více jak 25.000 snímků)

www.etiopie.cz

životopis autora: http://www.etiopie.cz/radek_burda_zivotopis.html

 

 

Autor: Radek Burda | pátek 19.12.2008 0:28 | karma článku: 18,34 | přečteno: 2510x
  • Další články autora

Radek Burda

President Ukrajiny v Praze

26.3.2009 v 9:17 | Karma: 10,11

Radek Burda

Miliónové obrazy

25.3.2009 v 6:48 | Karma: 13,79

Radek Burda

Bú-bú, aneb kravinami proti volům

13.3.2009 v 20:16 | Karma: 18,64