Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pá_ja

6. 4. 2009 16:28
Více peněz v podnicích a nezaměstnanost

Autor to nejspíš myslel tak, že když firmy propustí zaměstnance, tak ušetří na mzdách a dalších nákladech spojených se zaměstnanci a tím pádem zůstanou finanční prostředky ve firmě. Tak lze vysvětlit spojení nezaměstnanost a více peněz ve firmách. Je samozřejmě otázkou, zda budou využity racionálněji, než na případné mzdy.

0 0
možnosti

Novotnak

5. 4. 2009 21:26
Dal jsem Vám, karmu, líbí se mi Váš přístup, i když...

asi jen v tom šrotovném s Vámi nesouhlasím. Samozřejmě, že pokud to slovenská vláda zavedla, tak si ty náklady musí před lidem nějak obhájit a není nic lehčího, než spočítat kolik z těch aut vybrali na dani. Jenomže ono nic není tak jednoduché, jak to vypadá.

1. Když utratíte peníze za auto, tak je neutratíte za bazén, či za nový nábytek, takže stát sice na jedné straně vydělá 3 mld. na dani DPH z aut, ale na straně druhé přijde o 3 mld. za to, co si ti lidé za ty peníze už nekoupí, protože je utratili za auto, ale proč by to říkali, že :-)

2. U nás prodá škodovka jen 2 % své produkce takže by jí to ani moc nepomohlo.

3. Škodovka bude možná zavádět praconí soboty, protože nestíhá dodávat na západní trhy, tudíž je nesmyslné tento sektor v této době podporovat.

4.Četl jsem, že většina u nás prodaných aut v kategorii nižších tříd nepochází z české produkce, tudíž bychom za své peníze dotovali především zahraniční podniky.5. Jak jste uvedl, není fér podporovat jen jeden sektor.

0 0
možnosti

da.rock

5. 4. 2009 21:33
Re: Dal jsem Vám, karmu, líbí se mi Váš přístup, i když...

Kde máte jistotu, že by lidé utratili ty peníze za něco jiného, než za auto? Patrně by je neutratili vůbec, jelikož stagnuje poptávka po všech druzích výrobků a služeb a lidi spíše šetří na (ještě) hoší časy.

0 0
možnosti

da.rock

5. 4. 2009 21:26
Kohoutovy články jsou přínosné?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Novotnak

5. 4. 2009 21:30
Re: Kohoutovy články jsou přínosné?

Jak pro koho...

0 0
možnosti

oldiess

5. 4. 2009 20:39
Několik dobrých postřehů

 a tak pochopitelně karma . J e ovšem výmluvné, jak čtenáři na tuhle tematiko kašlou, že jich přišlo dosud tak málo. To je jen důkaz toho, jak je lehké s národem manipulovat, protože jako celek buď ničemu nerozumí, nebo mu je to jedno. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1414x
Autor se narodil v roce 1956. Často provokuje a šíří nekonformní názory. Má rád chytrá a promyšlená řešení a fungující systémy. Asi proto má značné výhrady k práci naší politické reprezentace a státní správy.

Seznam rubrik