Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Když žena viděla mladou dámu v burce, zamyslela se a skoro závistivě říká - Hmm... to nemusí být tak úplně špatné. Nemusí ráno přemýšlet co si vezme, vybere sandálky, náušnice... a má to vyřešené...

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by uniformy vyřešily nějak sociální rozdíly nebo šikanu. Nicméně by se mi líbily jako odznak příslušnosti k té které škole. Ovšem to by musel u nás fungovat trošku jiný systém než teď.

1 0
možnosti
JB

J36a37n 22B52á83r91t66a

17. 6. 2014 18:21

Uniformy neřeší naprosto nic. 

Pořád budou sociální rozdíly viditelné. Někdo bude mít lepší mobil, drahé hodinky, peníze na lepší svačiny, bude ho někdo vozit do školy autem atd. 

Jediné k čemu to přispěje bude potlačení individuality a naopak podpoření stádnosti. Ničím se nelišit a nijak nevyčnívat z řady. Prostě ideální budoucí voliči. Stádo ovcí.

0 0
možnosti
Foto

Co myslíte, na jakých školách jsou zavedeny uniformy nyní? Berte jen státy, kde to není dáno politikou.

1 0
možnosti
TJ

Pokud uniformy utlumují šikanu a sociální rozbroje, tak na vojně tedy neexistovala šikana a všichni vojáci se navzájem nadšeně kamarádili. R^

4 0
možnosti
Foto

Hezká úvaha a R^. Jenom jsem si vzpomněl na mou školní docházku;-D a tepláky do gumy.:-)Ale byli čisté, prosím. To by maminka nedovolila;-D.V

1 0
možnosti
AS

Jako matka školou povinných dětí, které chodily do školy v Anglii a nyní i v Austrálii vám můžu zaručit, že uniformy žádné sociální rozdíly nesmažou. To je propaganda. Sociálně slabší děti budou mít uniformy z druhé ruky, po starších sourozencích, od souseda, špinavé, roztrhané, nevyprané atd. atd. Prostě to půjde vidět tak jako tak. Navíc, ti finančně za vodou a ti, co chtějí vyčnívat z řady, si prostě najdou cestu jak na to, šperky, jiné boty, značkové tenisky, doplňky, osobní šoféři, poslední mobil apod. V tom vám bude uniforma k ničemu. Rv

6 0
možnosti
JV

Nevím, jak to je v současnosti, ale pokud si pamatuji, ve škole jsme slýchali o školních uniformách, které nosili školáci v SSSR. A tenkrát mi to připadalo velmi hezké, holčičky v bílých zástěrkách a bílými mašlemi ve vlasech, kluci, tuším, bílé košile a tmavé kalhoty a, pochopitelně, všichni měli pionýrské šátky.

U nás není tradice školních uniforem, ale to neznamená, že by, především soukromé školy, nemohly něco takového zavést.

0 0
možnosti
JC

Myslíte, že kluci touží chodit v bílých košilích a tmavých kalhotách?

Já bych na své syny tak krutý nikdy nebyl, abych jim tuhle hrůzu nutil.

Když uniformy, tak nejlépe kamufláž typu jehličí, kanady, nůž a baret.

0 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

Sociální rozdíly viditelné na první pohled. Dle mé zkušenosti. měl jsem obyčejný mobil. Někteří , s těma chytrými, se mi smáli.Frackové bohatých rodičů. Moc dlouho ne.Dostali přes držku.A ve třídě přestalo vysmívání se spolužákům s vietnamskými teniskami....a podobně.

4 0
možnosti
JP

Ano, ve finále to vždycky dopadne tak, že silnější zbije slabšího. A je fuk, kdo z nich má lepší mobil.

1 0
možnosti
MR

M13i73l11a38n 47R77a64d58e90k

16. 6. 2014 22:50

sikana byla je a bude, a uniformy v tom nehraji ZADNOU roli.

4 1
možnosti
RK

Všichni lidé nejsou stejní. Zatímco někomu uniforma sluší, ten vedle v ní vypadá jako dokonalej blbec. :-)   Především holky v pubertě které se touží líbit si na sebe nenavlečou kdejakej hadr, ve kterém vyniknou jejich tělesné nedostatky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2214x
Knížky, jídlo, přemýšlení, dokumenty, vaření, pečení, čaj, turistika a další a další .. :-)

Seznam rubrik