Diskuse

Šmejdi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Asi takhle. Když bylo mojí prababičce cca 75 let, pustila do bytu recidivistu, pod záminkou, že je její synovec. Tenkrát dostal 50 Kčs na vlak a slíbil, že přijede znova. Když přišel podruhé, informovaní sousedé zavolali VB a dotyčný byl zadržel.... Její dcera (moje babička) nemohla pochopit, jak mohla být tak důvěřivá...  Bohužel o třicet let později, ten samý dům, dokonce i byt. A prababičku vystřídala moje babička. Trochu jiný příběh, dotyčný (ač velmi mladý), si vymyslel pohádku, že byl spolupracovníkem mého dědečka. Uvěřili mu a hrdě si odnesl 5.000 Kč.    Zkrátka starý člověk dělá blbosti. Nic jiného se k tomu říct nedá. Je doopravdy problém v nezájmu o seniory? V nevyplnění jejich volného času? U někoho možná. Ale u tolika lidí?   Ne. Tomu se snad věřit nedá.  Jediným účinným bojem proti šmejdům je jejich rychlá likvidace. Zákony, policie, soudci.... musí být absolutně nekompromisní. Okrást seniora, je jako okrást malé dítě.

5 0
možnosti
JH

Ano, vzpomněla jste děti těch důchodců. A co kdyby se ony postaraly, aby se jejich rodiče necítili osamoceni. Vzít je někam na procházku, na výlet, na výstavu či koncert.

1 0
možnosti
RK

Ten důchodce je sám 24 hodin denně. Procházka, výlet, výstava, koncert...... to zkrátka nestačí. Navíc oni potřebují být mezi svými. Mezi těmi, kteří jim rozumí a oni rozumí jim.

2 1
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2214x
Knížky, jídlo, přemýšlení, dokumenty, vaření, pečení, čaj, turistika a další a další .. :-)

Seznam rubrik