Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na první dobrou, než si přečtu diskuzi :) Buď je Ti lépe s medikací ... nebo bez ní ...blbé je, pokud to nejsi schopna ani vyhodnotit Ty, ani Tvé nejbližší okolí :)

0 0
možnosti
DK

Dámo, ...

...ale nic. Nemá cenu přesvědčovat někoho, kdo je opravdu hloupý.

0 0
možnosti
MP

Mrtvý mozkoškrab = dobrý mozkoškrab.

0 0
možnosti
Foto

Ano, to jsem mohla čekat. Nejsem studentkou medicíny a pouze jsem sem sepsala svůj názor a informace, které jsem ohledně tohoto tématu zjistila. Nikde jsem nenapsala, že jsem nějaká odbornice :-). Homosexualitu můžu spojovat zcela normálně. Žijeme dnes v době, kdy už se homosexualita přijala. Dříve to tak nebylo a bylo to na stejné úrovni jako ostatní poruchy, proto to zřejmě bylo v DSM zapsáno. Je to jen o tom, co je a co není v našem světě přijatelné. X Sama jsem si zažila deprese, byla jsem dokonce hospitalizovaná v léčebně, ale víte co mi pomohlo? Klid! a lidé, které jsem měla kolem sebe. ;-) bohužel, jsem pak měla další zážitek a všechno se to zhoršilo. Určitě jsem nenapsala, že budu bojkotovat léčbu :-) Stejně tak, mám lidi v rodině, kolem sebe, o kterých vím, že by bez těchto prášků nepřežily, podle nich. Což já nemohu posoudit, jelikož nejsem v jejich kůži. A beru přesně léky SSRI - selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu. Zajímalo by mě, kde psychiatr zjistil, že mám nedostatek serotoninu, když jsem na žádné testy nešla a ani nepůjdu, že jo :) Ale beru vaše názory, některé velmi zajímavé, stejně jako pro Vás ty moje :)

1 0
možnosti
Foto

J70a30n30a 11M76a43j96o91v35á

22. 3. 2015 19:14

Víte, to, že neexistují testy na vyšetření hladiny serotoninu přece není důvod, aby se jeho inhibitory tam, kde to lidem pomáhá, nepoužívaly. Od toho je lékař lékařem, aby dokázal komplexně posoudit, co se může s pacientem dít. A klinickou depresi pozná právě podle jejích projevů. Umí to. Je lékař.

A pak je na Vás, zda se léčit chcete, nebo chcete žit bez podpory antidepresiv. To už je Vaše volba (ještě jste na tom dobře, schizofrenici jsou na tom hůř) a Vaše rozhodnutí, jak žít.

x

Za sebe jsem moc ráda, že takový typ léku existuje. Například výrazně zvýšil kvalitu života mé dobré kamarádky, která se poslední období své fatální nemoci bála kvůli opravdu zlým snům i třeba zamhouřit oko. A jestli svému psychiatrovi nevěříte, prostě ho vyměňte. Jste mladinká. Nakolik budete mít svůj život ve svých rukou je jen na Vás.

7 0
možnosti
Foto

víte o tom zjevně houby s octem;-)

1 0
možnosti
JT

R^ S úsměvem říkám, že jsem zdráv a vesel, protože nenavštěvuji MUDry ani JUDry. Známý psychosomatik MUDr. Hnízdil definuje zdraví jako zvládat život. Přeji lásku a smích a odvahu odpoutat se. Je to především byznys  a útlum emocionálních projevů. Lidi mají, co chtějí. Děkuji, nechci.

3 0
možnosti
JH

J22a62n 61H26a72v39l91i92n67a

22. 3. 2015 16:51

Tohle tvrzeni je pekny nesmysl: Antidepresiva jsou především tlumící, oblbovací léky, na základě kterých se má člověk cítit lip. Ve skutečnosti to člověku zakáže projevovat emoce, cítit emoce jako normální člověk atd.

Antidepresiva dodavani serotonin, nonadrenalin a u nemocneho depresi delaji presne to, co u diabetika inzulin

.

Nezadouci ucinky ma pri spatnem davkovani nebo reakci, ale to ma umet urcit psychiatr ve spolupraci s pacientem, pak lek funguje jak ma a prispiva k znacnemu zkvalitneni zivota cloveka trpiciho depresi

7 0
možnosti
PK

P90a34v50e98l 73K65u91r10a22l

22. 3. 2015 17:06

nežádoucí účinky na život má i voda pokud jí špatně dávkujete.

0 0
možnosti
Foto

Domnívám, se že duševní nemoci neexistují. Jinak řečeno: znamenalo by to, že onemocněla duše, jejíž existenci by tedy MUDři museli připustit. Pochybuji, že by za celých 6 let studia měli jediný seminář o duši. Tak bych řekla, že všechny ty deprese apod. jsou nemoci tělesné. V tom případě bych očekávala, že když mi psychiatr tvrdí, že mám jakous chemickou nerovnováhu mozku, dá se celkem snadno testy potvrdit. Nic takového se mi ale nikdy nestalo. Vždy jen 20min hovor a šup předpis na 'sračky'. Tak jsem se na to vy.... přestala jsem se o to zajímat, a od té doby mi nic není. A to i přes tzv. varování, že tyto 'léky' nelze vysadit najednou, že je to nebezpečné. A víte, co se stalo? Vůbec nic. Je mi fajn a přeju to i Vám, autorko. S Vaším blogem souhlasím.V

1 3
možnosti
BK

Měla jste štěstí, že vaše problémy bylo možné "vyřešit" způsobem, který zde popisujete. Děkujte Bohu( jak se lidově říká). Jsou však diagnozy, u kterých takto postupovat nelze.

1 0
možnosti
BK

Chtěla bych poprosit všechny maminky, které čtou zdejší diskuzi, aby naprosto vypustily doporučení, které zde šíří pan Kural. Doporučení ohledně rákosky, která vyřeší problémy jejich "zlobivých" dětí. Zdánlivě zlobivé děti, mohou být nemocné děti! Pan Kural se podílí na šíření hlouposti, demagogie, tmářství, zla.

0 0
možnosti

Možná pan Kural hodně často byl rákoskou vyplácen a následkem toho se u něj vyvinuly problémy, které by za to stály řešit za pmoci psychiatra nebo psychologa ;-D

2 1
možnosti
ZS

Věřím, že většina klinických psychitrů i psychologů dodržuje zásady vědeckého přístupu. Bohužel právě v Americe je v těchto oblastech  rozjetý docela velký byznis, kde našlo útočiště i spousta šarlatánů často s pochybným vzděláním i praxí. Jedním z důsledků je i naužívání psychofarmak tam, kde to není nezbytně nutné.

1 1
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2214x
Knížky, jídlo, přemýšlení, dokumenty, vaření, pečení, čaj, turistika a další a další .. :-)

Seznam rubrik