Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

motylek_02

1. 3. 2009 21:03
mestska doprava v USA

existuje ve velkych mestech. Jinak je tu vsechno od sebe hodne daleko, a myslim, ze by se to ani neuzivilo. Ze zvoleni Baracka Obamy mam uprimnou radost. Konecne je v cele mlady clovek, inteligentni, ktery pouziva mozek. Narozdil od loutky bushe. R^ Nebude vsechno idealni, ale doufam ze se blyska na lepsi casy.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

3. 2. 2009 1:10
Demokrati smetli zkorumpovane Republikany?

8-o;-D[>-]R^Ty jsis asi nevsiml ze Bush byl vetsi  "internacionalista" nezli kterykoliv  jiny US prezident pred nim?! A take jsis nevsiml ze Republikani sami odrovnali ty dva bile kandidaty  Obamovi z cesty?Samozrejmne ted se konecne vse na Obamu "vytahne", kdyz ucel byl splnen !Kdyby naivita nadnasela, tak by ses vznasel jako holub!;-D

0 0
možnosti
MB

brlayz

3. 2. 2009 11:17
Re: Demokrati smetli zkorumpovane Republikany?

Ať už to bylo jakkoliv, tak hlavním důvodem bylo to, že už toho prostě společnost měla plné zuby, což se nakonec odrazilo v politických postech demokratickým procesem. Kdyby to takhle třicet let vedli demokrati, vyhráli by dnes republikáni. Článek může znít naivně, ale realita někdy nemusí být horečně složitá. Každopádně tyhle příspěvky typu "Jsi naivní" a "Jak chceš dokázat, že se planeta otepluje" naprosto nesnáším, jelikož na ně není jednoznačné odpovědi a zní vždycky trochu vulgárně. Nejsi v tom sám, dělá to 80% diskutérů.

0 0
možnosti
MB

marbo

2. 2. 2009 15:11
tak to je opravdu hnus

takhle to dopadá když se spojí zelené náboženství se socialistickou demagogií...Rv

0 0
možnosti
MB

brlayz

3. 2. 2009 0:39
Re: tak to je opravdu hnus

Jinde tomu říkají udržitelný rozvoj s důrazem na sociální spravedlnost. Navíc to bez volného trhu nepůjde (dokonce volnějšího než dnes). Tak kde je problém?

0 0
možnosti
I

ignorantka

25. 1. 2009 16:26
demokracie z USA neodesla,

tudiz se nemohla vratit, bambulo.

0 0
možnosti
MB

brlayz

25. 1. 2009 16:31
Re: demokracie z USA neodesla,

no tak samozřejmě že z USA neodešla, ale mírně se vytratila. Demokracie je navíc hodně široký pojem. Zeptej se kteréhokoliv akademika co je demokracie a určitě bude s odpovědí váhat (demokratický politický systém je něco jiného).

0 0
možnosti
MB

brlayz

25. 1. 2009 0:58
to:meyla - ještě dodatek

Rád bych ještě dodal, že nejsem levičák, za kterého mě jistě považujete. Snažím se věci vidět v šiřším smyslu než

privátní = pravice, státní = levice

vysoké daně = levice, nízké daně = pravice

Tak ekonomika prostě nefunguje. Ekonomika není politika a neměla by se podle ní řídit.

0 0
možnosti
ML

meyla

24. 1. 2009 10:24
Užiteční idioti, tak jim říkávali Lenin i Stalin...

Vláda USA ovládaná finančními korporacemi. Vrátit sociální jistoty Američanům... Kde jsem jen tohle naposledy slyšel? Pokud myslíte vážně, co říkáte (a nechcete jen papouškovat, co si přečtete v novinách), sdělte nám, co by měl Mr Obama např. udělat s republikánem Gatesem ve své vládě a např. jakému konkrétnímu tlaku finančních korporací by měl Mr Obama odolávat. Jinak, promiňte, jen zbytečně žvaníte. Asi pro vás není myslitelné, aby se člověk o sebe postaral sám, ale v tom případě nenuťte ostatním, že se musí postarat stát. Dejte si zmrzlinu v Londýně, čtěte Morning Star a spíš přemýšlejte, jak je možné volně cestovat, studovat či pracovat v imperialistickém zahraničí. To je free-ride, co?

0 0
možnosti
MB

brlayz

24. 1. 2009 12:06
Re: Užiteční idioti, tak jim říkávali Lenin i Stalin...

Když jsem článek psal, tak jsem podobné reakce očekával. Ani trošku jste nepochopil můj pohled. Ale tak už to bohužel chodí. A propos - je něco levičáckého či "komunistického" na tom, mít ve státě fungující bezplatnou zdravotní péči, mírně progresviní daně, fungující MHD a sociální systém? U nás to funguje, ať už za pravice, či levice. V Německu taky. V Anglii taky, pak ještě v Holandsku, Francii, Švédsku, Norsku, Finsku, Belgii, Itálii, Chorvatsku, ... mám pokračovat dál? A proč to v Americe nefunguje? Máte nějaké vysvětlení k tomu, proč to v americe nefunguje, když ve zbytku vyspělého světa ano?

0 0
možnosti
MB

brlayz

24. 1. 2009 2:10
Odpověď

Černý den Ruska je vtip, nemá hlubší význam. Jen tak nějak tuším, že si Obama s Putinem moc do oka nepadnou.

A s tou demokracií? V americe se trošku vytratila, dalo by se říct, že se z demokracie v USA do určité míry stala komodita. Někdy o tom jistě napíšu víc - tenhle článek je jenom začátek. Snad pak bude jasnější, co mám na mysli.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

23. 1. 2009 19:57
Oni hlavně potřebují oběť

na kterou hodí přicházející krizi, která USA dost zacvičí. Proto taky proti němu republikáni nepostaviliodpovídajícího kandidáta. Věří, že lidé lépe snesou krizi s Obamou. A hlavně tím zdiskreditují demokraty. Ten vtip o černém dnu Ruska jsem nepochopil. Má to být vtip?

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 1. 2009 17:56
Proč by

se měla do USA vracet demokracie? USA byly a jsou demokratické  po celou dobu své exitence, pouze míra svobody se v průběhu let liší. Amerika byla demokratická i když měla zákonem povoleno otroctví a i v době WWII, kdy byli např. američané japonského původu internováni do sběrných (chcete-li, tak  koncentračních) táborů. 

Naopak Rusko mělo náběh na demokracii pouze za Prozatímní vlády v 1917 a nikdy jindy. Dnes si za prezidenta mohou Putina volit každý rok a s demokracií to nemá nic společného.

0 0
možnosti
K

klatil

23. 1. 2009 17:43
Tenhle president zemekoule

vyhral proto, ze slibil americkym sockam socialisticke zdravotnictvi - na to slysi kazdy - bude take pokracovat v leceni churavejici liberalni ekonomiky starymi dobrymi socialistickymi metodami. Karel Marx, vyhlaseny v Nemecku v r.1996 nejvetsim myslitelem 19.stol,  se urcite v hrobe chcechta. :-)

0 0
možnosti
P

Potápka

24. 1. 2009 10:37
Souhlas a jen dodávám,

že se možná dožijeme toho paradoxu, že Putinovo Rusko bude po ekonomické stránce víc pragmatické a pravicové než Amerika se svým Obamou, která bude levicová, za halasné podpory socialistické EU..fakt nezávidím našim potomkům.

0 0
možnosti