Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co nás táhlo do školy, kamarádi. Když se občas stalo, že přišlo nedorozumění a hádka, také jsme neměli chuť jít školy, ale jakmile se vyjasnilo, vše bylo v pohodě. Také občasné neúspěchy berou chuť se vracet na místo, kde jsme selhali. Možná také něčím podobným sem tam hoši procházejí a když není doma táta, s kterým by to probrali, s mámou se prohry neřeší, tak jsou otrávení.

Ještě Vás čeká dlouhá cesta k jejich dospělosti, tak přeji, ať překážky, které se vždy najdou, zdárně zdoláte a z hochů vychováte správné chlapy.:-)

0 0
možnosti

Přeji hezký den. Položila jste si otázku, co s tím, ale hned jste konstatovala, že ze stávající pozice moc změnit nemůžete. Proč? Vždyť už jen psaním blogu, jako je tento, bojujete. Čím více bude takových bojovníků a bojovnic, tím je větší šance, že se něco pohne směrem k lepšímu. Děkuji.

Zabývám se stejnou otázkou. Taky chci, aby škola dala mým vnoučatům co nejvíce dobrého a taky nechci platit soukromé školy. Taky se snažím psát blogy (teprve začínám) a vás si zařazuji mezi „sledované“ blogery.

1 0
možnosti
Foto

Vítejte pane Viktore.

Víte, to je ten můj rozpor. Slůvko boj. Kdykoliv jsem se za něco prala a bojovala, bylo mnoho zraněných a vždycky to boleto. Jsem přesvědčena, že vše je o každém jednom z nás. Máme právo volby. Buď přijmeme stávající, nebo vymyslíme, jak to udělat, aby se věc stala lepší a schůdnější, což momentálně vymyšleno nemám, takže proto ta otázka..Děkuji Vám

0 0
možnosti
Foto

Bi, starší dcera se mne nikdy neptala, proč musí jít do školy. Chodila ráda a neřešila. Mladší, Zdenička se zase ptá každý den. Chodí tam ráda, ale...

Vidíme výsledky jejího snažení a snažení paní asistentky. Na vysvědčení jsme dostaly pochvalu (ano i maminka), že jsme snaživé a domácí úkoly jsou pečlivé.

Škola je základ, spolužáci jsou důležití a hlavně učitel. Mě deptala čtyři roky paní učitelka tak, že jsem doma ráno skoro zvracela, že musím jít. Nehezké vzpomínky na ZŠ.

Bi, kočko, vymyslíš něco a kluci to vezmou. Jsi chytrá holka. ;-)VR^

1 0
možnosti
Foto

Bohunko díka za zprávy z Tvého domova. Ano je to o lidech máš pravdu. Zřejmě se to děje všude, že se mění učitelé, někteří odchází a dětem přiněse vždy něco každý z nich. Adam si zřejmě hned na základce odžije jaká je přísnost, kritika a pohrdání. V běžném životě dospělého člověka se s tím potkáváme den co den. Bude připraven. Vysvětluji a diskutujeme spolu. Když se to stane neúnosným, tak zakročím. Lhaní a vymýšlení přestalo. Děkuji za návštěvu milá

0 0
možnosti
BD

Vzdělávací systém stojí na kantorech v seniorkém věku a ti mladí, až na výjimky, to děljí také s odporem.Slyší všude, jak by se mělo kantorům přidat a nepřiznají,že mají mnohonásobně více peněz i výhod,než když začínali.Prsotě je vše špatně nastaveno ideologicky a eticky.V

2 0
možnosti
Foto

Špatně nastaveno ideologicky a eticky. Bedřichu děkuji za názor. to hle se mnou rezonuje. hezký večer

0 0
možnosti
Foto

To, co Vám napíši, se Vám asi líbit nebude. Děti to vždycky zkoušejí s emocemi - a většinou na maminku. Je lepší, když děti vychovávají oba rodiče, jeden z nich je povolnější, druhý přísnější. Já sem si v dětství, a ani moje dvě děti, lhaní a chození za školu, ano stěžování na učitele nedovolovala - i když vždycky byli - a jsou někteří učitelé a učitelky oblíbené a jiné neoblíbené. Z některých jsem měla dokonce strach, protože tehdy (na základní škole), existovaly i tělesné tresty - a za poznámky a neomluvené hodiny se trestalo sníženou známkou z chování. Chodit do školy je povinnost (dětí) -i podle zákona - o tom se s nimi nediskutuje. A když jsou opravdu nemocné, nebo je něco bolí, musí ležet v posteli, nebo se zdržovat doma a léčit se. V opačném případě by z nich mohli časem vyrůst chroničtí simulanti - a až budou dospělí, kdo by o takového pracovníka stál? Výchova dětí není lehká záležitost. :-/R^

3 0
možnosti
Foto

Mirko děkuji za váš komentář..No to mi povídejte o té výchově:-) Ve většině věcí s vámi naprosto souhlasím. Myslím, že by našim drahým dětem ani občas zatahání za ucho nezaškodilo. Mám pocit že vývoj jde dopředu,ale některé osvědčené metody by se uchovat měly. Držet ty hranice sama a předat klukům hodnoty, je pro mě docela zabíračka to mi věřte, proto jsem si přišla na radu za vámi všemi. Určitě si vyberu. Díky moc.

0 0
možnosti
Foto

Škola je vězení a do vězení se nikomu dobrovolně nechce.

2 2
možnosti
Foto

Františku souhlasím, ale jak to udělat jinak, když jsem s dětmi sama a domácí školu při své práci fakt nezvládneme? Jak se nestat bachařkou? Hezký večer

0 0
možnosti
Foto

R^naprosto vás chápu ale tak trochu soucítím i s těmi dětmi- dnes je výchova snad ještě složitější než kdy jindy když jsou média plná příkladů lidí kteří to "někam" dotáhli aniž by nějaké vzdělání a slušnou výchovu projevovali:-(

3 0
možnosti
Foto

Libuško děkuji..ano tak to je.. Kvůli známkám na ně už vůbec netlačím. Stále jim vysvětluji , že se učí pro sebe a to , že budou mít "špatné " známky neovlivní náš vztah, ale bohužel jim to může zkomplikovat život, než se dohrabou tam, kam si přejí.

0 0
možnosti
BH

Děti vždy zkoušejí co si mohou dovolit a co jim projde. Na ty naše platilo např., když jseš tak nemocnej, tak o víkendu budeš také pouze doma. Hlavně nesměj lhát o tom co se děje ve škole a pak nemusej až tak vymejšlet a lhát o tom co jim už prošlo. Za nás prostě neexistovalo nejít do školy pro nějakou banalitu. Dnes si děti klidně prodloužej víkend a ty větší tam jdou akorát když jim dojde matroš.

Ve Vašem případě v tom může být také šikana. Za tu se děti často stydí:-/

1 0
možnosti
Foto

Bělo děkuji..Tohle jsme si s klukama už vyjasnili. Myslím ty prodloužené víkendy:-)šikana ne a ten matroš taky ne:-)děkuji vám

0 0
možnosti
EH

Je jednoduché svést všechno na ředitele nebo učitelky, ale co když se klukům zrovna nechce kvůli pohodlí? Ještě nevědí, co má smysl zkoušet a co ne.

Jak by mělo vypadat školství? Mají si hrát na úkor méně znalostí? Pak půjdou na střední školy, kde je to daleko horší. Samozřejmě jsou učitelé, kteří dokáží zaujmout, protože jsou vtipní, extrovertní a práce s dětmi je baví. Obávám se však, že kde není chuť se učit, tam nepomůže ani učitel Igor Hnízdo. A všechny děti holt trápit mozek nebaví.

3 0
možnosti
Foto

Ano Evi určitě máte v mnoha věcech pravdu..asi je to vždy o lidech, jak umí děti pochopit a zaujmout , ale tak to bylo v každé době..a jak by mělo vypadat školství? Víte mám to tak, že když nemohu přijít sama s konkrétními podklady na změnu, tak přijímám co je. Za mě bych si pro kluky přála domácí školu a ne tolik zbytečného uřčiva. Rozhodně hranice potřebují s tím velmi souhlasím a stimulaci mozku jednoznačně:-)

0 0
možnosti