Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

3. 12. 2008 5:27
A proč by se na úrovni 25 národních států

mělo dělat totéž, je možné udělat jednotně pro celou EU? Fakt netoužím po tom, aby dopravní pravidla byla pro každou zemi odlišnou. Aby se jezdilo tam vpravo, tam vlevo.

Za druhé co je výhodné na tom, když budeme mít 25 generálních štábů, ministrů obrany a ministrů zahraničních věcí, když máme jednotný vnitřní trh, a tedy i jednotný zájem na jednotných pravidlech fungování tohoto trhu.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

3. 12. 2008 0:53
No dobrá, samozřejmě souhlasím..

, ale tohle už zavání profesionálním odérem nějaké marketingové strategie.:-/ začínám být ostražitý..

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

3. 12. 2008 0:56
Re: No dobrá, samozřejmě souhlasím..

KARMU dát musím..ale tentokrát pouze za obsah..je taková "v duchu" zákona o racionálním dopadu obsahu na úrodnou půdu.;-D

0 0
možnosti
K

keff__

3. 12. 2008 0:23
Neviditelná integrace

Děkuji, odstavec Neviditelná integrace přesně shrnuje i mé obavy z budoucího vývoje EU

0 0
možnosti
MS

Michal007

3. 12. 2008 9:10
Re: Neviditelná integrace

Ústavní soud vidí procesy v EU jako evoluční. Proto neviditelnou integraci vystihuje název "plíživá kontraevoluce".

0 0
možnosti
AA

Saša

3. 12. 2008 0:01
Velmi dobře napsáno.

Chválím a smekám.

My starší, co jsme dostudovali ještě za federálního státu, jsme byli hodně proháněni ve federálním ústavním právu nejen našem, ale i jiných federací.

A to mně umožnilo hlasovat v referendu proti vstupu do EU: bylo už tehdy jasné a nepochybné, že členské státy této nově se tvořící federace budou mít vůči federálním orgánům méně práv a slabší postavení než měly ČSR a SSR vůči ČSSR.

Lisabonská smlouva to ještě více zvýrazní a v podstatě znemožní jakoukoli obranu proti expansi Bruselu na úkor malých států a malých národů.

0 0
možnosti
K

kevinbb

2. 12. 2008 23:14
dobre

tohle je uz druha prace od vas za dva dny. A je videt, ze se o to dost zajimate a take je videt, ze neco o danem predmetu vite, EU a LS.

To nemluvim o pravnickych anlytickych schopnostech.

Ale tady je otazka, jestli ty vase blogy budou mit ucinnost tam kde by ucinnost mely mit, coz pochybuji? Vsak to uvidime u dalsich prispevku?

Podle me by jste to mohl nekam dotahnout pokud budete chtit a takhle pokracovat, mate talent ktery by bylo skoda zahodit.

Samozrejme, ze mate karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 342
  • Celková karma 14,07
  • Průměrná čtenost 1226x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/