Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jo, tak pražská kavárna, pravdoláskařství a sluníčkaření už proniklo i do Norska. My Češi a Moravané je umlátíme čepicemi.;-D

0 0
možnosti
BK

Dobrý den. Řeknu to jednoduše: jsem Zemanovec, stavím se na podporu současného Ruska, "kavárna" je mi odporná- a stejně ale paní Michalákové nevěřím:-). Domnívám se, že v případě Michalákové jde o něco, co bych v žádném případě nedávala do souvislostí s nějakou kavárnou, prezidentem Zemanem a jeho podporou E. Michalákové, apod. Zkrátka ta osoba působí nedůvěryhodně a možná se ještě budeme divit. Za vše hovoří slova lidí, kteří se už za naši zem angažují. Např: "to, co jsme mohli přečíst v materiálech svědčí o tom, že by děti zřejmě byly odebrány i v ČR".( Omlouvám se, není to doslovné, ale v tomto duchu proběhlo vyjádření).

2 1
možnosti

Mám stejný  názor jako paní Beata.

0 0
možnosti
FL

Z článku jsem přečetl asi 10 řádků (jsem v práci), zřejmě se jedná o kritiku těch co nebojují o to aby Michálková dostala děti. Souvislost s pravdoláskařskou kavárnou mne tedy překvapila. Ohledně Michálkové a dětí se celkem zasvěceně vyjádřil náš významný psycholog, který by také za její děti nebojoval - doporučuji:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pani-Michalakova-nas-vodi-za-nos-mysli-si-Jeronym-Klimes-A-sdeluje-Dnesni-deti-nebavi-prace-uceni-nic-Hrozi-zhrouceni-populace-362767

2 2
možnosti
JT

Nejde ani tak o pani Michalkovou, ale o to, ze Norsko protipravne zajalo dva nase obcany a odmita je vydat.

3 1
možnosti
PK

...jsem netušil, že náš pan prezident má syna ...a dokonce blogera. :-/

0 2
možnosti
OK

"V květnu 2011 odebraly českým manželům Michalákovým žijícím v Norsku tamní úřady jejich syny Denise a Davida, a to na základě udání učitelky z mateřské školky kvůli podezření ze sexuálního zneužívání otcem. Trestní stíhání bylo v lednu 2013 zastaveno, protože žádné zneužívání se neprokázalo."

---

Dlouho jsem si myslel, že toto jsou všechna známá fakta. Nejsou. Nebyla tam jen učitelka, ta byla pouze na začátku a její udání mělo malou váhu. Byli tam poté i psycholog či psychiatr, kteří podezření ze zneužívání, jemuž dle dětí měla být přítomná i matka, považovali jako silné (potvrzené i somatickým vyšetřením). Potíž nastala v tom, že děti později změnily výpověď, takže soud, nemohl odsoudit otce rodiny, když vina nebyla neprůstřelně prokázána. Nicméně i v jiných ohledech podivné chování otce vyústilo rozchodem manželky s ním.

Ať už si o tomto případu myslíme cokoli, rozhodně nelze (v případě použití rozumu a potlačení emocí) tvrdit, že je jasný a tudíž děti musí být vráceny. Argument pro odebrání dětí a jejich oddělení od sebe je ten, že děti by měly co nejvíce ztratit kontakt s původním prostředím, v němž byly týrány a ponižovány.

1 0
možnosti
JN

J17i44ř33í 65N44o80s25e23k

18. 3. 2015 8:52

Žádná výpověď dětí nebyla, lékařské vyšetření nepotvrdilo nic.

"Sprostý podezřelý" opravdu nemusí prokazovat nevinu, ale úřady by měly prokázat vinu. Nebylo dokonce vzneseno ani obvinění ze sexuálního zneužití, tahle věc se u soudu vůbec neprobírala. Ale to už by bylo pořád dokola. Důvod, který uvádíte pro rozdělení dětí, je nesmysl, stejně jako jejich neumístění do širší rodiny. To všechno patří k mezinárodně uznávaným právům dítěte.

2 1
možnosti
JN

J13i22ř64í 75N50o16s39e41k

18. 3. 2015 8:39

http://svobodneforum.cz/monika-le-fay-co-me-naucila-norska-kauza/

Le Fay po neúspěchu svých štvavých článků dnes zkonstatovala, že házela perly sviním, a "bohužel" je neosvítila.

Pane Břicháčku, z velké části s vámi souhlasím. R^

3 0
možnosti
JT

Le Fay je zruda, ne normalni zenska.

4 1
možnosti
  • Počet článků 345
  • Celková karma 13,53
  • Průměrná čtenost 1204x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/