Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto perfektní článek, díííííky R^

Ani nevíte, autore, jak mi sedl na duši, protože dnes je to spíš zázrak, číst takto objektivní článek, realistický, neschovávající se za politickou korektnost.  Napsal jste to, co se tu začíná téměř považovat za extrémismus, nacionalismus. Slova jako vlast, patriotismus bývají označována za něco strašně špatného. 

Těm pitomcům, co to takhle šíří, bych přála zažít, co se dělo s mým tátou, když se nuceně vrátil domů ze zrušené mobilizace před válkou. Ten by se nerozpakoval nazývat je pravými jmény - jako hyeny.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, že jsem článek četla až teď. Je dobrej. Asi si ho vytisknu a vložím dětem do učebnic dějepisu, ať dokážou myslet v souvislostech :-)

2 2
možnosti

Děti by si místo slepého vlastenectví zasloužili spíš vyrovnaný, neznacionalizovaný názor a pokud je něco naučí myslet v souvislostech, tak to rozhodně nebude tento článek ;-D Jen máloco totiž na souvislosti kašle tak jako právě autor.

Hrdost na vlastní národ můžeme mít jen tehdy, pokud se s historií vyrovnáme a né pokud ji budeme účelně vykládat jen z jedné strany...

1 2
možnosti

R^R^R^ vyborny clanek

kdybych byl na hlavu padly tak se raduji ze dnes nemci delaji ten samy omyl s   turky, - trpi si delat stat ve state. Se sudetakama to docela slo, za starych casu,  ne hladce, ale slo, roztahovali se a chteli ponemcovat, ale mohlo se mavnout rukou,, a taky se tak delo. Az jednou prisel vudce.......

To same trpi turkum, uz z nich zacinaji mit strach. Skodolibost stranou, odskacou to i sousedi, vcetne cechu.

3 2
možnosti

jen bych pripomenul, dnes uz sudetaci nejsou nebezpeci, to vane odjinud. A knize za neco takoveho nemuze, nezazil to. A jeho slova jsou jaksi prekroucena.

2 0
možnosti

Tak copak nám zas vymyslel EUportál proti Schwarzenbergovi ? :-)

Adam Bartoš s Lukášem Petříkem jsou spoluautoři, anebo snad to pan autor sám ?  Nu, za pár dnů budeme mt po volbě, emoce utichnou a Karel Schwarzenberg vystřídá nahnědlého šovinistu Klause, Bohu díky. [>-]EU:-)

2 5
možnosti

Mekke dovednosti? Myslite zmenit nazor na amnestii behem par dnu, a ohybat hrbet pred bruselem, kdykoliv je treba? Nebo snad ohybani patere pred potrebami nejlepsiho ministra financi v galaxii, navzdory jehoz genialite je zeme stale jeste v recesi?

2 1
možnosti

Pokud jde o omluvu sudetským Němcům, rozhodně nejde o sebemrskačství. Jelikož moji rodinu právě odsun rozdělil, mohl jsem si hodně vyslechnout osobně a nic není černobílé.

Už vaše popsání historie mi přijde zcela mimo. Historie je obrovský kolos do sebe zapadajících koleček, který ani ty největší kapacity v oboru nepochopí kompletně, natož když se pak budou přísně uzavírat do národních škatulek odmítajíc jiný pohled. Všechno do sebe nějak zapadá - například si těžko představit, že by Němci do nacismu spadli, kdyby byla francouzská politika mezi válkami jiná, než krátkozraké "Dejme to těm dojčmundům sežrat!". Atd. Němci samozřejmě nesou vinu, ale člověk by si měl uvědomit větší obraz a taky to, že obraz nikdy nebude dost velký...To neumíte.

Nalijme si taky čistého vína - český národ se k ničemu moc nezmohl, pár nejstatečnějších odešlo do zahraničí, tam však až do atentátu na Heydricha moc nevěděli, kam nás vlastně mají zařadit. Nacistům jsme pomohli jako málo kdo, odpor byl, ale nijak velký. To je ospravedlnitelné, když uvážíme naší pozici. V historickém kontextu ještě je pochopitelné vyhnání našich Němců. Co už je však zcela mimo mísu to je neuznáni chyby a nevole se omluvit. Jde o lidi, kteří zde žili staletí, milovali tento kraj a také výrazně pomohli jeho rozvoji. Sudety ještě dodnes trpí, jak ekonomicky tak jakýmsi "pocitem vykořistění". Tam, kde jsou dnes cikánské slumy kdysi byly světoznámé fabriky...

2 2
možnosti
Foto

Jenomže my jsme je nevyháněli jako Němce, ale jako možný zdroj příští války. A právě proto tomu dali velmoci  požehnání. A navíc nešlo o československé, ale o německé občany. A každý stát má právo netrpět na svém území cizí občany.

A historie není kolosem do sebe zapadajích koleček, pouze se to tak zpětně může jevit.

1 1
možnosti
Foto

skvěle napsáno ...... a uvidíte, kolik sebemrskačů se v tom pozná ..... a jak vidím- už i poznalo;-)R^

5 2
možnosti

Pane Vokšay, vy ve svém svatém rozhořčeném boji za cokoli, byste byl snad schopný podpořit i Usámu bin Ládina proti Schwarzenbergovi, pokud by žil. Takový vyvoláváte, alespoň u mne, dojem. 

Vystresovaný, nenávistný, netolerantní, zlý demagog a to za všech okolností. 

Nezlobte se, takový vám pocit z vašeho vystupování na blogu.

Hodnotím vás jako blogera, ne jako člověka, to mi samozřejmně nepřísluší.

3 3
možnosti
Foto

Ano, dnes je všude plno generálů, kteří po bitvě vědí nejlépe, jak se co mělo dělat. Oni by vyhráli 2.světovou válku lépe a rychleji, bez zbytečných obětí, atd. Nutno jim trpělivě vysvětlovat, jak se věci mají a nastavovat zrcadlo, je to však jak když hrách na stěnu hází. Až dojde na lámání chleba, budou sami horší než ti, které v dějinách kritizují Rv

4 0
možnosti

Váš účelový článek jste napsal, splnil jste domácí úkol, jistě budete pochválený, jak panu Schwarzebergovi dáváte neohroženě do těla.

Čistě hypoteticky, kdybyste nějakou nešťastnou náhodou se rozhodl být osobou veřejně činnou, koho byste asi oslovil? Určitě voliče, kteří mají rádi jednoduchá řešení. volič Sládka je dobrý příklad. Vám to ale nevadí, vy byste čistě hypoteticky, parazitoval i na takových voličích, jen kdybyto to KONEČNĚ vyšlo. Dostat se do politiky, v klídku si proplouvat, slibovat hory doly, zabydlet se na věčné časy a brát pěkné penízky.

Myslím, že je potřeba se takových neupřímných osob, jako jste vy, vyvarovat!!!!

Z vás ta faleš čiší na sto honů. Kam se hrabe Vereš!

3 7
možnosti
  • Počet článků 341
  • Celková karma 14,74
  • Průměrná čtenost 1230x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/