Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Ano, hodně zvědaví, a možná i podporující, byli EU papaláši i jen eusympatizanti. Moc bych za to nedala, že i oni jsou za tím mediálním běsněním ve prospěch pana Schwarzenberga.

Jsem ovšem přesvědčená, že tyto volby jsou především o EU, ne o našem obsazení Hradu. Ta mediální nechutná masáž je něco šíleného a připomíná mi to některé akce z naší historie, třeba Hilsneriádu, nejspíš r. 48, antichartu i před rokem tvorba kultu osobnosti. 

Naprostá Havlománie, teď Schwarzenbergománie

!

Je důležité vnímat, co je pro nás největším ohrožením do budoucna, a to je EU. Položí-li si člověk otázku, kdo z těch dvou bude umět Bruseli odolat, alespoň v něčem, pak je volba jasná. Byť Zeman není můj šálek čaje. Ale v této situaci se jeho působení bojím méně, než Schwarzenbergova.  Pětiletku prezidentování, i třeba s domácími probléma, se dá přežít s vědomím, že záleží v příštích volbách na nás, aby se to napravilo. Ale cokoliv nám uzme Brusel, je to NAVŽDY !

2 0
možnosti
Foto

Pokud si mám vybrat mezi dvěma kandidáty pak volím nikoli podle toho, co mi který z nich naslibuje ale podle toho, jak se kdo z nich v dosavadním životě zachoval. O Zemanovi vím z osobní zkušenosti dost na to, abych ho zařadil do kategorie nedůvěryhodných tlučhubů. Jedna konkrétní zkušenost za všechny: Privatizace akciové společnosti České radiokomunikace. Premiér Zeman se dohodl s Deutsche bank a místo prodeje akcií této společnosti na burzách v Londýně a NY za cca 48 miliard Kč, jak znělo původní usnesení vlády, prodali České radiokomunikace za pouhých 6,4 miliardy společnosti BIVIDEON. Kterou krátce před tím účelově založila Deutsche bank. Nejcennější aktiva vyvedena na Kajmanské ostrovy, cca 3000 lidí přišlo o zaměstnání a vytunelovaná šlupka záhy prodána dále.

 Kníže je sice starší a unavenější než Zeman ale není křivák a ochlasta s hulvátskými bonmoty. Takže nám nedělá po světě ostudu.

 Odchodem Schwarzenberga na Hrad nejspíš končí i TOPka a s ní Kalousek. Prezident má jen málo možností ovlivnit praktickou politiku. Od toho je tu vláda a parlament. Prezident je ale symbolem hodnot, které tvoří tento stát a morální autoritou, která by měla nabádat ke slušnosti a poctivosti. Právě teď budeme volit zda se jako národ a stát hlásíme k buranství nebo ušlechtilosti. Uvidíme, jaké procento voličů pochopilo co nám vzkazuje nápis na prezidentské vlajce. Uvidíme, jaký člověk a jaké hodnoty budou vizitkou naší země pro okolní svět.

0 2
možnosti
LS

Potíže je v tom, že jste si na důkaz svých slov vybral citáty představitelů levice.. :-/

2 1
možnosti
JK

Od té doby, co si Zeman s Klausem udělali z voličů toaletní papír je opravdu nemám ráda a nevěřím jim. Zeman je pro mě naprosto nevolitelný, ať píše kdo chce co chce. Kníže není ideál, má jednu velkou chybu: Kalouska. Má ale ojedinělou výhodu: na rozdíl od nás všech jeho charakter nepokřivila komunistická totalita. A přes to nejede vlak.

3 5
možnosti

Vy jste legrační s tím pokřivením charakteru za totality - právě tím, že jsme tady byli s totalitou v přímé konfrontaci jsme se mnozí snad pokřivení charakteru ubránili. Spíš byl v nevědomosti kníže, který si myslel, že jediný kdo s totalitou nesouhlasil byl Václav Havel a jeho pár věrných, aniž by tušil že pro ně byl ten nesouhlas  jen skvělej marketingovej tah - třeba pro Pavla Wonku ovšem už ani náhodou, toho ale kníže jistě ani nezná.

2 0
možnosti
EH

Nejhorší to bylo v pátek před volbama, samé ódy na knížete a prognózy, že postoupí. Nebýt médií, možná bych ho volila, ale tahle mediální kampaň má na mě opačný účinek. :-/

7 3
možnosti
RK

Líbí se mi jak se vám práší od huby:-) Pochopitelně že byste ho nevolila.

3 3
možnosti
PJ

P52e77t89r 71J35a10n54s18k73y

15. 1. 2013 12:19

ano tady ma nekdo strach ba primo hruzu aby zeman nezvitezil.. predstava ze by modri ptaci museli vracet nakradeny majetek je zene k silenostem.. to co se stalo 3 dny pred prvnim kolem nema v novinarskem svete obdoby

7 5
možnosti
RK

Tak teď jste mě pobavil. Protikandidátem je pokrevní bratr Klause. Být tím modrým ptákem, tak raději volím Zemana.

1 3
možnosti
PV

P52e82t18r 49V29e76s14e50l15ý

15. 1. 2013 10:23

Jestli je tu někdo směšný, tak vy s tímto výronem:-/

2 1
možnosti
PD

No a? Tak jsou směšná. Čekáte snad od nich vyšší filozofickou úroveň? Kdybychom si sedli a provedli alespoň povrchní analýzu všech hlavních českých médií, závěr "směšné" by byl zhodnocením jednoho každého média.

.

Vy očekáváte, že média budou slušná, korektní a věcná? Za 15 českých kaček že dostanete 25 stran kvalitních informací? "Slezte z té větve, Donalde!" ;-D

3 0
možnosti

naopak, budme radi, ze mame svobodna media. Nic vam nebrani zalozit si tiskovinu a psat clanky treba s titulkem " Knize do Rakouska, Zeman a Slouf na hrad"...

4 6
možnosti
AK

Pokud se vám nelíbí tyto titulky a články, tak to nečtěte a nejděte si pro vás vhodnější noviny třeba Haló noviny nebo BL. Tam se jistě dočkáte vašemu gustu odpovídajících článků.

7 5
možnosti
TH

Proc to chabe a manipulativni svadeni na media? Trapne. 

Media citovala politiky, dokonce z jeho rodne strany. A ti predpokladam, na nej maji nejaky nazor, ne? 

Mimoto je tu jeste jedna spinava medialni afera okolo Zemana, fuj fuj, novinari: 

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/

a taky afera Bamberk. Ale ja chapu,ze kvuli tomu nemate rad se Zemanem novinare. 

Dikybohu , ze tu novinari a media jsou.

5 6
možnosti