Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

15. 3. 2009 7:56
Je rozdíl

mezi naplněním mezinárodního práva na ochranu německé menšiny, o níž pouze formálně šlo v Mnichovu, a mezi porušením mezinárodního práva, dokonce i ve vztahu k Mnichovu, ke kterému došlo v souvislosti s 15.březnem 1939, Mnichovská dohoda garantovala samostatnost Česko-Slovenska v pomnichovských hranicích a Hácha se na ní mohl odvolat.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

15. 3. 2009 8:06
Re: Je rozdíl

A proc nezustal Benes v CSR a neodvolal se nani sam?;-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 3. 2009 1:37
Západ se začal paktovat s Hitlerem,

zradil ČSR, přesunul nás ze své do německé sféry vlivu. Kdyby Beneš odmítl Mnichov, označili by nás západní "demokraté" za viníky války.

Hácha byl v úplně jiné situaci. Kdyby nepodepsal, jednalo by se o porušení smluv Hitlerem a Západ by byl teoreticky povinen s tím něco dělat. Beneš ovšem nedomyslel, že Británii a Francii na spojencích ani na smlouvách nezáleží, vždyť Polsku taky nepřišly na pomoc.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

15. 3. 2009 2:57
Re: Západ se začal paktovat s Hitlerem,

Zato Soveti ukazali jak jim na spojencich zalezi,tim ze podepsali smlouvu s Hitlerem a podelili se snim o korist,a take Polakum zmasakrovali v te Katyni  jejich Generali,DA? Nakolik byli ti hlavni  Frankosovetsti zradci CSR "zapadni" ,o tom si troufam pochybovat  kaktusaku!;-)

0 0
možnosti
MH

Manuel Hedilla

15. 3. 2009 1:14
Díky za článek

Zmiňované výroky jasně ukazují Benešovu křivou a podrazáckou povahu.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 3. 2009 22:33
Benes byl pro Slovanskej

a zapadu nikdy moc neveril.A proto chtel mit vse  pojistene take se Sovety! Nejspis vedel co se chysta,protoze Evropsky sentiment prevladal v tom,ze bylo Nemcum po prvni valce "ublizeno" vice nezli zasluhovali! Jeho chyba byla ze se specializoval pouze na Evropu,kdyz si vse "pojistoval"! Evrope zrejmne pripadalo sebeurceni Nemcu v CSR, jako lacine odskodneni Nemcu! Behem te Mnichovske krize ale Benes delal co mohl,dokonce i blafoval s mobilizaci kdyz jeste nemel padny duvod,coz Hitlera rozlitilo. Ale Bohuzel tlak od Frantiku a Britu,byl v te dobe na Benese tak silny , i  to vyhrozovani ze kdyz se bude branit,tak ze ho nechaji jako "instigatora" te valky  "utopit", tak chapu ze mel tezke rozhodovani! 

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 3. 2009 1:26
Re: Benes byl pro Slovanskej

Němcům bylo po první světové válce opravdu ublíženo, byli označeni za původce války, přitom za ni nesly zodpovědnost všechny mocnosti.

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

14. 3. 2009 22:32
xaeris

Obávám se, že se ve významu odbojové činnosti a hodnocení jejích následků neshodneme, ale doufám, že aspoň Francouzský případ poslouží jako inspirace k zamyšlení nad tím, kam může vést "neodboj" v obavách z vyprovokování reakce...

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

14. 3. 2009 22:32
Re: xaeris

Jinak dobrou noc :-)

0 0
možnosti
V

Vikina

14. 3. 2009 22:17
Nesouhlasím s tvrzením,

že Češi si udělali z Háchy obětního beránka. To bylo vždy jen dílem politických elit a jimi manipulovaných médii. Pokud vám někdo 50 let tvrdí nějakou lež a je vám předkládána od 1. třídy bez toho, že by tuto lež někdo mohl byť jen stínem zpochybnit, pak tuto lež vezmete jako pravdu. Smutné je, že naše nové elity ani za 20 let v tomto případě neudělaly nic (inu, měly na práci hlavně rozkrást tento stát). Hácha přitom udělal, pokud ještě mohl, pro Čechy, co mohl. Ostatně, to se také nepřiznává, my Češi jsme z celé té války dopadli ještě nejlíp (snad vyjma Dánska). Ono je stále jaksi módou pořád fňukat, jak jsme trpěli a bylo nám ubližováno. Přiznat, že jsme se oproti ostatním národům měli náramně dobře se prostě nehodí ani našim novým mocipánům.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 3. 2009 22:23
Re: Nesouhlasím s tvrzením,

No ty jsem mel take na mysli,kdyz jsem oznacil Hachu jako "obetniho berana"! Je jasne ze nemohu mluvit za kazdeho Cechoslovaka!;-)

0 0
možnosti

originalni_demokrat

14. 3. 2009 21:48
Beneš byl válečný zločinec

a my mu stavíme pomníky. Přijde snad doba kdy lidé odhodí nacionalistické brýle a podívají se na tohoto přisluhovače normálníma očima. Děkuji autorovi za článek. Benešova zahraniční politika dovedla tuto zemi do lůna nacismu a bolševismu. Je třeba vzpomenout jak se snažil zabránit v politice svým oponentům. Např. Milanu Hodžovi. Vzpomeňme si jak zavrhl snahy Otty Habsburského o spojenectví proti Hitlerovi se slovy: Radši Hitler než Habsburk (!) Tento člověk se vůbec do politiky neměl míchat, svou roli nikdy nezvládl. Maximálně lhát, to mu šlo báječně. Když čtu některé Benešovy výroky, dělá se mi zle.

0 0
možnosti
AACT

aJFa against censorship terror

14. 3. 2009 21:38
tak to je soda, mladý pane

jste zjevně chytrý člověk R^ dokonce jste obdařeń schopností latentní manipulace :-P

a co jako teda ? je "odborník na evropské právo" takovej frajer, že vlítne na principy státního, politického a hlavně majetkového uspořádání ČR po 9.5.1945 (tedy zločinech po bolševicích znásobených obdobně gaunerskou ODS?) :-P

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 3. 2009 20:46
Ne zednář Beneš, ale dr. Emil Hách se zasloužil o stát !

gratuluji, trefný článekR^

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 3. 2009 21:00
Re: Ne zednář Beneš, ale dr. Emil Hách se zasloužil o stát !

No tak to zase prehanis!:-)Ze zacatku Masaryk a Benes udelali kus prace pro Ceskou nezavislost! To ze nektere veci pred a Behem valky Benes zvoral,natom nic nemneni!;-)

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 3. 2009 20:18
No tak to by melo byt kazdemu jasne

ze z Hachy byl udelan "obetni beran"! Pokud nedokazal nic Benes pred svym utekem,tak co mel jako delat Hacha s totalne oklestenym CSR,bez Sudet a Slovaku?8-oNehlede nato ze i Polaci si kousek cmajzli z oklesteneho CSR!

0 0
možnosti