Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lidi se mají moc dobře a tak z rozpustilosti už nevědí, jaké blbiny by si vymysleli.

3 0
možnosti
Foto

Nejvíc vymýšlejí ti v Bruselsko-Štrasburském hnízdě, takový zelený dýl....

1 0
možnosti
TT

Pro vyjasnění:

Ke stavu Evropy - co jsou ty nejvíce samozřejmé danosti, které jsou zpochynovány? Prosím něco podstatného, ne informaci o devatenácti nebo kolika pohlavích.

Národní uvědomění sebe sama a mravní a kulturní úpadek - tak, jak to uvádíte ve třech větách, je to řešitelné jinak než válkou mezi jednotlivými státy? Uvědomělí jsme byli (Evropané) a celé dějiny toho uvědomění jsou historií nepřetržitých válek.

Co se týká svobody, máte pocit, že nemůžete napsat, co si myslíte, že vás bude někdo cenzurovat nebo že se nemůžete stýkat s kým chcete? Já pamatuju devatdesátá léta (pamatuju i osmdesátá,...) a ten pocit opravdu nemám. Existují zde různé proudy, můžete psát do A2larmu, Parlamentích listů, Haló novin,... Že vás lidi podle toho posuzují, s tím musíte počítat, tak to bylo vždycky.

Jinak selský rozum je fajn, málokterý sedlák vidí od vlastního plotu až na kraj vesnice, ale žádný dál.

Já vás nenapadám, jenom mi některé věci tak, jak je uvádíte, nejsou dostatečně jasné.

0 0
možnosti
PC

Přesně a do puntíku vystiženo, pane autore.

Velká karma R^R^R^

8 0
možnosti

Pane Břicháčku!

O Vašem IQ není třeba pochybovat, vysokoškolák ho musí mít vyšší než 130. :-) Čtu Vás poprvé, čtu Vás kriticky a rozebírám každé Vaše slovo. Je ve Vašem textu několik indicií, které dělají dojem, že ctít pravdu nemusíte! Ano, žijeme ve virtuální společnosti, která s realitou nemá mnoho společného. Ale Vy nejspíš budete vytvářet proti virtuální společnosti antivirtuální myšlení, které se od virtuálího mnoho lišit nebude. Váš text dokonce dělá dojem, že Váš text by mohl být na objednávku. Omlouvám se, že zatím nechci na Váš text reagovat konkrétně. Důvod je prostý: Chci o Vás vědět více. :-) Nechce se mi věřit, že by Evropané byli takoví hlupáci! Ale vyloučit se to zatím nedá. :-) Rizika Vámi popisovaná mi zatím připadají jako virtuální. Mnohem větší nebezpečí pro nás plyne z návratu komunistů a okamurovců k nacionalismu, což už je přes sto let od druhé půle 19. století považováno za cestu k válce mezi státy! A dvěma světovými válkami to bylo i potvrzeno! Komunistický a okamurovský nacionalismus nám bere podmínky míru! A to je vážnější než veškeré virtuální poučky ze současnosti! :-) Absence pravicového myšlení mi vadí především v Česku! Václav Klaus byl první, kdo pravicové myšlení u nás zamlžil. Není divu, když svoji stranu postavil na postkomunistech! :-)

0 8
možnosti
SB

První na postkomunistech stavěl Václav Havel.

Prosazoval Dubčeka, Čalfu, Dlouhého, Dienstbiera a řadu dalších. Do funkce ministra kultury chtěl Pavla Kohouta a ten měl tolik rozumu, že právě s odkazem na svou minulost to odmítl.

5 1
možnosti
SB

Karma!

Jen bych dodal, že si myslím, že dnešní neomarxistická levice je větším nebezpečím než ta dřívější klasicky marxistická.

Ta sice do značné míry zdevastovala hospodářství, mnoha lidem ublížila, včetně toho nejhoršího ublížení (šibenice z politických důvodů), avšak po pádu toho režimu byla cesta zpět. Češi i nadále zůstávali Čechy, Slováci zůstávali Slováky, Bulhaři zůstávali Bulhary apod.

Avšak jakmile se změní struktura obyvatelstva, tak cesty zpět již nebude.

9 1
možnosti

Váš pohled vnímám jako nebezpečně ideologický koketující s nacionalismem!

To je velmi nebezpečné! :-)

1 8
možnosti
  • Počet článků 341
  • Celková karma 14,76
  • Průměrná čtenost 1230x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/