Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vidocqcz

30. 10. 2009 22:32
Nemám obavy

Každé společenství potažmo "říše" vzniklá proti vůli lidu (jen na základě přání politických elit), jak nás učí historie, bylo již z počátku odsouzeno k záhubě. Řím. Nacistiská říše za Hitlera. Naši rudí bratři ze SSSR. Proto nemám obavy. Vytvořit jednotný stát z desítek naprosto odlišných kultur na jejich domácích půdách a ušlapávat jejich svobody a práva? To se nemůže povést.

0 0
možnosti

vidocqcz

30. 10. 2009 22:33
Re: Nemám obavy

Btw. proti EU nic nemám. Nic proti ekonomickému, územnímu, normativnímu společenství. Ale jak do toho začnete cpát politiku ... :-)

0 0
možnosti

NESO

16. 10. 2009 21:54
NEJSTRAŠNĚJŠÍ ČÁST LISABONSKÉ SMLOUVY!!!

ČÁST TŘETÍ, Hlava V. článek 67, bod 2. Unie zajišťuje, že na vnitřních hranicích neprobíhá kontrola osob, a rozviji společnou politiku v oblasti azylu, přistěhovalectví a ochrany vnějších hranic, která je založena na solidaritě mezi členskými státy a je spravedlivá vůči státním příslušníkům třetích zemi.  .... Tato část LS zajistí, že nás zamoří černoši a muslimové z Afriky, podle každoročních kvót multikulti šílenců z Bruselu. Je to zničení naší civilizace a bílé rasy vůbec, protože vymíráme! Rv;-O

0 0
možnosti

pehavecm

3. 12. 2008 20:30
některé komentáře

mě šokovaly svou naivitou až natvrdlostí. Jinak samotný článek je výborný, i když možná trochu složitější pro běžného voliče.

Jackalino1 napsal: "... chci zvolit pravicové pojetí politiky, kde mám větší šanci? v Česku?nebo v EU?.

Ano správně v EU, v Česku žádná pravicová strana není a dlouho nebude..."  tak nevím, jestli internet přispívá k pokroku lidstva, když se dá taková kolosální pitomost nalézt v diskusi. Jackalino1- ty jsi snad spadnul z koně a natloukl si hlavu?  

To je podobné ještě vetšímu idiotovi (= eurohujerovi), který na adresu milovaného Evropského svazu v jiné diskusi zhruba před týdnem napsal zhruba to, "vstupem do EU mu bylo umožněno podnikat".

To jsou snad největší pitomosti v posledné době na českém internetu...

0 0
možnosti

Saša

3. 12. 2008 0:09
Dík za výborný rozbor.

Jedinou chybou Vašeho rozboru je to, že ho dokáží číst jen odborníci.

Politicky aktivním voličům i mírně nadprůměrné inteligence je Vaše práce žel nedostupná.

0 0
možnosti

tolan

2. 12. 2008 23:53
Děkuji, nechci. Tyhle blechy se nedají číst

Navíc je to příliš dlouhé, únavné .........

0 0
možnosti

cara al sol

3. 12. 2008 20:33
Re: Děkuji, nechci. Tyhle blechy se nedají číst

Zkus si zvětšit font v prohlížeči...

0 0
možnosti

rezjir

2. 12. 2008 20:33
Ad závěr

To nejsou zápory, ale klady.

0 0
možnosti

georges

2. 12. 2008 21:21
Re: Ad závěr

Tak,tak.Třeba ta evropská policie.Možná bychom věděli,jak to bylo s těmi "na stole v českých",odkud pochází skutečně ty miliony Standovi na luxusní byt v USA,kdo zabil Mrázka a pod.Ten kdo má čisté svědomí se přeci bát nemusí!Ten kdo ho nemá,vymýšlí zákony,aby se v tom nemohl šťourat tisk,když místní policii má už zmáknutou.

0 0
možnosti

jan kubalek

2. 12. 2008 19:06
...odstranit..sjednotit

probléme je radikálnost....efektivita by byla obrovská....jednostnost....organizovanost...

našim cílem je sjednotit evropu a tato smlouva to umožňuje...problémem je radikálnost a nevyváženost priorit...levicových k pravicové a naopak...

pricncipem se zde stává stát a nikiliv lid...lid je pouze nástrojem státu..což je spatně...stát musí být nástrojem lidu...

pokud by se všechny (a je jich mnohem více) tyto nedostatky odstranili...byl bych určitě pro...ale za současné situace to nepřichází v úvahu...:-)

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

2. 12. 2008 18:27
Mohu říci jen tolik,

že jste mi jen potvrdil, že byť jako laik vím co v podstatě LS přináší či obnáší. Prostě hlubší integraci unie. Pouze poctivě přiznáváte z jaké pozice LS hodnotíte - tedy z toho, co chcete a co nechcete. V těchto východiscích mám odlišný názor. Ona pravicovost jako východisko mne nijak nepřesvědčuje. Je to takové české módní klišé ve stylu co je vůbec nějak sociální, to je levicové. Česká pravicovost je prostě vyprázdněná nádoba, přičemž stupeň pravicovosti v Čechách je jen přímou úměrou asociálnosti.

0 0
možnosti

sendib

2. 12. 2008 23:31
Re: Mohu říci jen tolik,

Pojem "Sociální" je spojován se slovem "Socialismus", potažmo "Komunismus". A přitom "asociál" je vlastně společensky nepřizpůsobivý člověk. Myslet společensky - tedy ve prospěch VŠECH občanů společnosti, tedy i těch z různých důvodů "slabších" je zatracená frajeřina. Je to umění a činnost, kterou dějiny málokdy ocení. Lítáme v názorech od zdi ke zdi. Hned doleva, hned zas doprava. Ale politická pravda je POCTIVÁ ROBOTA a opatrné a umné balancování někde napříč celým spektrem. Pokud správně funguje dobrá elita nechť má vůdčí slovo a spokojený národ rád přenechá rozsáhlé pravomoci. Dobrý hospodář nenechá dobytek o hladu a čeleď bez jídla a střechy nad hlavou. Když čeleď reptá, nepracuje. Baťa moc dobře věděl, že aby získal dobrou pracovní sílu, musí si jí předcházet. Určil řád a nabídnul jisté výhody. Něco za něco. Jak vysvětlit "pravému" českému podnikateli, že člověk není materiál na jedno použití a stejně tak na obě ruce "levému" zaměstnanci, že bez práce fakt nejsou koláče ???

0 0
možnosti

Ahaman

2. 12. 2008 17:41
Všechna čest

a díky za takový rozborR^R^

0 0
možnosti

parat

2. 12. 2008 17:34
Dobře, omlouvám se, ale

podstata je v tom, že Kohl, Merkelová a další žádná pravice není. Jsou ještě víc doleva než Topolánek. Navíc Topolánek také nemá myšlení Merkelové, ale prostě volby dojednaly takový "maglajs", který dorazil Tlustý svou neústupností. Ale v Evropě nevím o pravici. Poslední byla "Železná lady" a po ní potopa, sliby, pletichaření, politikaření a lidsky řečeno "evropský bordel"! Vy snad o někom víte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 341
  • Celková karma 14,74
  • Průměrná čtenost 1230x
Právník se specializací na právo Evropské unie a mezinárodní právo soukromé. Publicista věnující se dění na úrovni EU, obecným otázkám evropské integrace a příležitostně dalším tématům. Osobní stránky: http://brichacek.cs-retromusic.net/