Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 1. 2009 15:49
správně jste napsal

..hrající naši nejvyšší soutěž si vydělá víc" -což znamená že jde o ca 10-12 týmů nejlepších hráčů v celé republice. Když budeme srovnávat jejich příjmy s jinými funkcemi v takové špičce - ředitelé bank, továren, poslanci, ministři, atd tak bych řekl že sportovci berou směšně málo..

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

25. 1. 2009 16:20
Hezký postřeh

V

0 0
možnosti
R

rozbor

24. 1. 2009 12:30
radši fotbalek

No poslední věta článku,jestli je lepší sport,nebo vzdělání,tak odpovídám sport.Nedávno jsem četl takové porovnání o znalostech gymnazista z první reo.a tam bylo řečeno,že jeho znalosti byly na úrovni dnešního vysokoškoláka.Ani bych se nad tím nepozastavoval,ale když jsem včera spatřil JUDr.Verešovou v pořadu p.Krause,tak jsem nemohl věřit .No ono se nelze tolik podivovat,protože u nás v každém okresním městě je už nějaká VŠ a tak kvalita se nahrazuje kvantitou.Maturitu má 80% lidí,V3 za 15 let bude také mít 80% lidí,ale co dál.Jako jinde,dotoři filozofie budou prodávat občerstvení apod.,ale v průměru budeme jedna z nejvzdělanějších společností,aspoň bude něco do těch tabulek vepsáno.Na státních úřadech budou samí VŠ,u policie také,u městské maturanti a ten kdo bude něco umět a bude mít výsledky v oboru i bez papírů,tak uteče do zahraničí,protože tam ve většině,.jsou důležité výsledky a vlastní prosperita.Když něco umíš,tak budeš něco znamenat a bez papírů.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

24. 1. 2009 1:05
Co je na tom divnyho??

Vezmete v potaz, ze cutalista od mala trenuje, na vzdelani nema cas, sazi na jednu kartu. Kdyz to vyjde, vydela balik, kdyz ne, nema NIC. I pokud je na spicce, jedno zraneni ho muze navzdycky poslat ze hry. Tohle riziko si MUSI nechat zaplatit.

-

Placen je ze soukromych zdroju, coz je ryze vec nabidky a poptavky na trhu prace (bere jen tolik, kolik jini nabizi). Sleduje to spousta lidi (vcetne Vas!), proto se v reklame a ve sportu obecne toci vic penez, nez ve zminenem divadle.

-

Nechapu, nad cim se pozastavujete. Jeden clanek o ¨nemravnych¨ platech cutalistu uz tu byl. Zdena Ulmannova - tragedka Klasse eins.

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 1. 2009 14:52
Karma ,

ale jsou to jen přeplacení fotbalisti, možná hokejisti. Ztrácí se sport, zábava, zápal, nadšení, prostě to, pro co se sportuje.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

23. 1. 2009 13:46
Sice nechápu

proč někdo kdo se honí za míčem,pukem ...apod.bere pro mne neadekvátní částky,ale to je věc majitele.Pokud budu mít firmu např.na úklid a má uklízečka bude brát 60 tis.měsíčně a budu vydělávat či sponzorovat její plat - je to má věc.Pokud to platí stát,město,kraj - tam je to špatné,ale soukromník?Jeho zisk i ztráta,Začalo by mi to vadit až když by se to mělo kompenzovat  z peněz druhých.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

23. 1. 2009 13:22
Vážený autore

Přes to všechno nevím, jak by tuto zdánlivě neetickou skutečnost, chtěl autor změnit. Žijeme v demokracii a tržní ekonomice a jestli se já jako podnikatel rozhodnu dát někomu 5 milionů měsíčně za cvrnkání kuliček, tak mi do toho nemá nikdo co remcat. Jde o nakládání s vlastním majektem. Jiná situace je na úrovni státu (státní zaměstnanci) a státních peněz, kde by přínos pro společnost měl hrát důležitou roli při stanovení cen. Totalitu tu přece nechceme. Každý ať platí ze svýho podle uvážení. 

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

23. 1. 2009 13:19
Vážení podruhé

Další nesmysl v diskusi je argumentace o tom, že fotbalista je produktivní jen 10 let a proto má takový plat. Větší nesmysl jsem snad ještě neviděl. Na to se nikdo nekouká. Cena práce je stanovena na trhu práce. Fotbalista může přejít do nového zaměstnání stejně tak dobře jako úplně každý člověk z kterékoliv profese. To, že je stěží vyučenej to je jeho problém. Takových lidí je mraky. Takže to rozhodně není argument pro stanovení ceny platu hráče.

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

23. 1. 2009 13:34
Re: Vážení podruhé

To jistě není, ať už je jeho sportovní kariéra dlouhá jak chce, pořád se nic nemění, že si zaslouží takovou mzdu, jakou je mu někdo ochoten dát...

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

23. 1. 2009 13:15
Vážení

plat prvoligového fotbalisty s prémiemi je určitě vyšší, než plat dobrého doktora. Doporučoval bych nesrovnávat demagogicky první ligu/hokejovou extraligu např. s doktory typu Pafko atd., jak tu vidím v diskusi. První ligu ve fotbale i hokeji hraje spousta hráčů, kteří jsou sice dobří na to, aby hráli tu soutěž, ale to je asi tak všechno. Vemte si jen toho posledního nevýrázného  fotbalistu hrajícího za nějaký tým ze dna tabulky a pak si vemte hvězdu ligy (před pár lety Pooborský, dnes těžko vybírat, platově třeba zvolme Bergera). Rozdíl mezi nimi je tak obrovský, že kdybyste chtěli ten rozdíl přenášet do lékařský roviny, tak Vás ten tzv. špatnej ale prvoligovej doktor zabije, že Vám předepíše nějakej jed, nebo Vám vysápe dolní řadu zubů místo jedno vlevo nahoře. A určitě fotbalisté/hokejisté mají platově navrch.

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

23. 1. 2009 13:37
Re: Vážení

To se hluboce mýlíte, i ten nejposlednější ligový fotbalista má k poborskému mnohem blíž, než naše obvoďačka k Pafkovi a i když zdání klame, abyste se ze stovek tisíc registrovaných hráčů dostal mezi těch pár desítek, kterým se poštěstí hrát ligu, dá to sakra práce a chce to pořádnou porci talentu...

0 0
možnosti
ZW

cassul

23. 1. 2009 12:45
Za své

Pokud sportovní klub normálně podniká, platí daně, má přijmy z prodeje lístků na svůj stadion nebo na čem vlastně vydělává a přitom má na to platit miliony nějakému čutálistovi, ať je klidně platí. Otvírá se mi ale kudla v kapse, když město zaplatí rekonstrukci stadionu a pak ho pronajme klubu "za korunu", když polovinu reklam na stadionu platí víceméně monopolní firmy, často polostátní. To je to, co vadí. Pokud si kdokoliv - i sportovní klub - vydělá, ať své lidi zaplatí, jak uzná za vhodné. Ale nesmí to jít ani nepřímo z veřejných peněz.

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

23. 1. 2009 13:38
Re: Za své

Pokud ti podobné dotace principielně vadí i třeba u divadel či koncertů, pak je vše v pořádku. V opačném případě bys byl pokrytec...

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Clověk, kterému nejsou jiní lhostejní.

Seznam rubrik