Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

:) držím palce všem erasmákům  :) Dcera si vybrala Porto v Portugalsku, bydlí v bytě (kam teče střechou do kuchyně a v zimě bylo 14 stupňů - nemají topení!) s Litevcem a Brazilcem, asi půl roku před odjezdem se učila portugalsky (víte,  že Vasco deGama se portugalsky vyslovuje Vaško deGama :D) Nemá to tam jednoduché a už několikrát se jí stalo, že na zkoušky jí potrugalští vyučující (studuje psychologii)  "zapomněli"  připravit text v angličtině :( , takže dělala zkoušky tak, že si na místě portugalské zadání překládala do angličtiny a pak teprve dávala dokupy odpovědi (nervyy)... Musela si zvyknout na jejich mentalitu (maňána,maňána - tzn.že na všecko je čas a nikdo nechodí nikam včas - hodinka žádný čás :D) Je tam draho a i když je holka zvyklá žít úsporně (je vegetariánka a zelenina a rýže je tam levná), tak jí erasmácké stipendium zdaleka nestačí :(  Ale ano, je to zkušenost :)

1 0
možnosti

Myslím, že ta zkušenost je k nezaplacení. Nám se vnuka bohužel nepodařilo přesvědčit. Sice o tom mluvil, ale pouze mluvil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 540x
INFORMUJTE.CZ – Přináším vám fotografii a publicistiku, aby vám pomohly se sami rozhodnout v dnešním složitém světě s nejasnou budoucností.

Seznam rubrik