Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

viveka77

23. 9. 2010 7:51
Já nesouhlasím.

Žila jsem v Olomouci třicet let a mám jiné zkušenosti. Cesty co znám, jsou velmi slušné. Historická dlažba na třídě Svobody má jiné hodnoty, holt se tam musí pomaleji. Všude jinde jsou cesty pěkně spravené a v dobrém stavu. Mezi náměstím Hrdinů a Republiky je krásná nová dlažba z přesně řezané žuly. Nestalo se mi, že bych nezaparkovala u tržnice, což je dostatečně v centru. Poplatky za parkování považuju za normální. Stromy chybí akorát na historickém Horním náměstí, ale zeleně v kontejnerech tam je dostatek. Veřejné WC máte za 5Kč u McDonalda na Horním náměstí a samo na nádraží.

V parcích policie hlídkuje, pokutuje za pejsky bez vodítka. A ač jsem parky prošla večer či v noci určitě nejmíň stokrát, nikdy mě tam nikdo nepřepadl ani neobtěžoval.

A za absenci večerů s dechovkou jsem nesmírně vděčná. [>-]

0 0
možnosti
P

polibek

23. 9. 2010 7:23
žasnu a je mi z vás blivno

Je vidět, že jste v životě nevytáhla paty ven z Olmika, rozkopané cesty, nebo samou díru, naleznete i ve velkoměstech. Parkování placené, máte všude i v Praze, kde jsou dokonce modré a žluté zöny, tam najít parkoviště je veliký problém! V Olomouci jsem nikdy s parkováním problém neměla, vždy se dalo krásně parkovat u stadionu, u Terezské brány, nebo u tržnice před střediskem. co to tady píšete za nesmysly opravdu nepochopím, a to jsem se v Olomouci narodila. Zeleně, že je tam málo? Jste asi upadla, nebo jste slepá, nejsou tu jen parky, které se táhnou celým středem města, existují taky Lazce, zákoutí Starých Hodolan a Bystřičky, kde je zeleně plno! V Praze taky přímo v centru budete krom Václaváku hledat stromy marně. WC v Olomouci máte v každém větším obchodním domě, nebo v parku, či v metru-v Praze, a to je velkoměsto bych ostatním spíš doporučila dojít si k mekáči, či někam do restaurace, přece jen v jejich metru je to fujtajbl po bezdomovcích a nikdy nevíte co chytíte.

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

16. 9. 2010 9:35
Asi znám jinou Olomouc

Je pravda, že po centru Olomouce jsem autem nejela. Ale já se snažím vyhýbat historickému centru jakéhokoliv města, všude je problém s parkováním. V Olomouci jsem se vždy pohybovala hlavně pěšky a MHD. A můžu říct, že když srovnám České Budějovice a Olomouc, tak já bych chtěla žít v Olomouci. Bohužel rodina, byt a práce hodně snižují mou možnost volby. Ale i s tím nedostatkem stromů v centru, i s tím parkováním, i s nutností zvýšené ostražitosti večer v parku (a tak dále) opakuji - v Olomouci bych chtěla žít. 

0 0
možnosti
P

polibek

23. 9. 2010 7:25
Re: Asi znám jinou Olomouc

V Olomouci v historické centru se parkovat či vjet ani nedá bez povolenky, asi jako všude jinde, ale parkovišť je tam dostatek, jen se pisatelka opoměla podívat kolem a asi parkuje vždy na stejném fleku[]

0 0
možnosti
MS

mleko strdi

16. 9. 2010 7:30
skuhry skuhry

zřejmě žiju v jiné dimenzi Olomouce ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 995x
Po operaci páteře a o francouzských holích  už toho moc neprožívám.......

Seznam rubrik