Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Heisenberg

31. 12. 2008 17:19
Nečitelné

Se sebezapřením jsem přelouskal první třetinu článku skončil jsem. Z jazykového hlediska dávám za pět, z hlediska pointy nehodnotím, protože první třetina se jí ani moc nedotkla. (tak nějak jsem pochopil, že je to kritika neefektivního trestního řádu).

Autor by se měl naučit základy psaní:

1) členit text do faktických a grafických celků - hlavně dělit text na odstavce.

2) Používat shodu podmětu s přísudkem a vybrat si v jak oslovím čtenáře. Osobně si myslím, že tykání by se mělo vyskytovat v minimální části textu, která má být o to "údernější".

3) Komprimovat text. Možná je to i tím otřesným grafickým zpracováním, ale zdá se mi, že víc než třetina textu je "vata". Stačí si to po sobě dvakrát, či třikrát přečíst a člověk vidí, co se dá vypustit, aniž by se ztratila sebemenší část smyslu.

0 0
možnosti
BM

Bedra

31. 12. 2008 20:19
Re: Nečitelné

Omlouvám se! Je to první blog který zprostředkovávám svému bratranci, kterému je už 84 let. Bylo to přehledně zadáno s perfektní úpravou v editoru "text" se vším co  je třeba k přehledné úpravě . Bohužel po schválení a  aplikaci na serveru idnes se to vše zkumulovalo v jeden velice nepřehledný text a to mě strašně mrzí. Celý článek přišel vlastně vniveč protože to lidi otravuje číst...! Učím se, snad to příště bude lepší. Na tomto článku nám strašně záleželo a nepovedlo se ... a to nás strašně mrzí. Snad v novém roce už to bude tak jak by to mělo být..! 'Sťastný nový rok.

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

1. 1. 2009 1:52
Re: Nečitelné

Tak v tom případě se omlouvám. Pokud byl text naformátovaný a jen se "rozhodil", dá se to pochopit.

Zkuste ho vložit znovu a naformátovaný jinak. Popřípadě zkuste použít jiný nástroj na formátování textu (třeba OpenOffice.org).

0 0
možnosti
BM

Bedra

4. 1. 2009 10:29
Re: Nečitelné

Dobrý den.Rád Vám sděluji, že je to už opraveno tak jak má být a budu rád,když se k článku vrátíte a přečtete si jej snad už až dokonce...! Uvědomuji si však ještě druhou chybu kterou jsem udělal a sice, že článek je příliš dlouhý. Měl jsem jej rozdělit do dvou dílů.Vím, že nic nevím, ale učím se.... Příště. Děkuji za návštěvu blogového článku M.Brabence.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 745x
Píše celý život, i když ví, že mu většinou lidé nerozumí, nebo nechtějí rozumět. Celý život bojuje se svým tělesným postižením (částečná invalidita). To mu však nebrání a nikdy nebránilo zdravě uvažovat a myslet. Možná někdy i s neobvykle náročným nadhledem!

Seznam rubrik