- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ten kváskový chléb vypadá nějak nedopečeně.
Recept na špaldový chléb s droždím je dobrý-dělám podobný
Ale úplně mimo jste v otázce ceny.
U mouky počítáte 5Kč nicméně celkem 450g mouky a 100g ovesných vloček by stálo cca 13-15Kč takže cena by byla za 750 g cca 26Kč
Také jsem majitelem domácí pekárny a sem tam nějaký ten chléb upeču. Docela mě chutná slunčnicový chléb ze směsi z Lídlu, kde se 1kg sáček dá koupit kolem 30Kč. Dělám z něj dva chleby. Místo oleje dávám máslo a místo vody podmáslí a přidávám tam slunečnicové a lněné semínko. Když jsou vlaškské ořechy tak občas přidám i ty. Výsledek je boží.
Už přes půl roku peču chleba, po pár úspěšných pokusech jsem přešla na kváskový. Bez nějakých problému jsem si ho vypěstovala sama za 4-5dní. Bylo to v létě, kdy všechno jaksi snadno zkvasí. Funguje bezvadně, dokonce ho rozdávám. Z úsporných důvodů peču v domácí pekárně (elektrika), jen občas peču v el. troubě, tam se mi povede výtečně. V pekárně mám postup též vychytaný a ten bloček zas dobře krájím el. kráječem. Už bych jen tak nějaký chleba nejedla, i když uznám, že některé malé pekárny ho mají hodně dobrý.
Měl jsem (moje žena) recept na jednoduché domácí housky a byly moc dobré, ale jak to tak bývá paměť mizerná recept v nenávratnu.