- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Díky za článek a jsem už zvědavý na Váš recept. Já používám jeden velice primitivní, ale výsledek je vždy velice chutný..
Kvásek se dá vyrobit i bez kvásku. Na začátku stačí žitná mouka a voda v poměru 1:1. Počká se, až začne kvasit - to trvá jeden až dva dny, a pak se přiživí dvojnásobným množstvím než na začátku a další den ještě jednou, opět dvakrát tolik, co přechozí den. Další den je hotovo. Mám to vyzkoušené. Jen je třeba při hledání sklenice počítat s tím, že kvásek při kvašení zvýší obsah, aby Vám nevytekl ven.
Trochu skovat do menší sklenice a v ledničce v pohodě přežije týden.
Přeji všem, aby poté, co začnou péct, nepřibrali jako já. Chlebu neumím odolat.
Před x lety jsme dostali od syna elektrickou pec a ležela u nás kdesi a dlouho nic. Tento měsíc jsme jí konečně vybalili a zkusili chleba, zatím jen z již z připravené směsi,ale byl super. A tak Váš blog přišel v pravý čas. Jen, kde teď ten kvásek získat?
díky, už dlouho uvažuji o vlastním chlebě, ale odrazovalo mě to, že jsem nejedla žádný domácí, který bych chtěla. až onehdy.