Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

10. 7. 2012 16:48
Souhlasím, ale asi bych něco formulovala jinak.

Jsem již čtyři roky spokojená důchodkyně. Musela jsem si zvyknout, že ráno nemusím vstávat do práce a domácnost dohánět o víkendech, ale teď už jsem v pohodě. Koupila jsem si PC, připojení na interrnet, než přečtu zprávy a blogy,to zabere dost času, chodím na procházky se psy, vylepšuji zahrádku, čtu dosud nepřečtené, dříve zakoupené, knížky, když se mi chce, starám se o domácnost. Naprostá pohoda. Tak jednou za čtnáct dní zajedu na nákup, s vařením to nepřeháním, jen podle chuti a nálady. Mladí, když chtějí přijít, musí se předem ohlásit, abych na ně měla čas. Pak je to příjemná návštěva pro všechny zúčastněné. Své názory nevnucuji, pokud jsem ale tázána, tak je sdělím. Jinak jsme, podle potřeby v kontaktu mailem nebo SMS. S přáteli se scházím tak jedenkrát až dvakrát do měsíce, v cukrárně nebo v hospodě, jak s kterými. Mám štěstí, jsem relativně zdravá, jen opotřebovaná úměrně věku.:-)

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

10. 7. 2012 17:17
Re: Souhlasím, ale asi bych něco formulovala jinak.

zadna zminka o nejakem chlapovi. Na nejaky romanek nepomyslite?

0 0
možnosti
A

Annie_O

10. 7. 2012 3:51
Velmi dobře

Dovoluji se zařadit pod prapor autora. V podstatě vyjádřil velmi racionální pohled na vztah dětí a rodičů. Je za mnou 70jar a věřte, funguje to znamenitě. Záleží ovšem na tom, jak  probíhala výchova již od dětství. Howgh.

0 0
možnosti
W

wrangler

10. 7. 2012 1:05
Nechám si to škodovat!

Pane, vy jste blb!;-€;-€

2 0
možnosti
K

kOBLICH

10. 7. 2012 13:00
Re: Nechám si to škodovat!

Pomojlo vám to usnout?

0 0
možnosti
MS

kilokrok

9. 7. 2012 23:13
Jej, to je kravina

Píšete, že máte rád důchodce a přesto jste schopen psát takové bláboly! Člověk, pokud neví, používá otazník, a pokud se domnívá, raději to nepíše vůbec! Všechno má nějaký cíl! I ti, kteří něco dělají bez cíle, ten cíl mají! Výsledek, nebo důsledek se dostaví také proti vašemu záměru! Často se pak dozvídáme: "Já jsem to tak nemyslel!" Proto je lépe dělat věci pokud možno cílevědomě. Obzvlášť, když chci psát o společenské skupině lidí, o které se věci domnívám!

Člověk by se také měl umět stydět, t.j. být sebekritický! Je to stejné, jako by jste chtěl popisovat pocity z pobytu u moře a při tom jste tam nikdy v životě nebyl. [>-]V

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

9. 7. 2012 21:31
spokojenost musí každý najít v sobě

a cesta k ní vede přes zmoudření.

1 0
možnosti
AN

TondaN

9. 7. 2012 21:04
až mě mladí

nase :-)rou ,tak jim umřu a bude to!!;-€

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

9. 7. 2012 20:45
.

R^

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

9. 7. 2012 20:02
Víte,

asi bych s několika body dosti nesouhlasil a s jinými ano.

Ale nechci se dopustit primitivního odsudku.

Jisté je to, že za své rodiče máme od jistého času zodpovědnost a vždy je to otázka tolerance a dohody. A hlavně svobody se rozhodovat. Vlastně z obou stran.

To téma je těžké, a je dobře, že o něm píšete, i kdybyste se v řadě vývodů mýlil.

2 0
možnosti
LO

L.Odarčenková.blog.iDNES.cz

9. 7. 2012 19:13
Mám pocit,

že to malinko přeháníte. Všechno záleží na domluvě. Pokud se nedohodnou mladí se svými rodiči, pak je něco špatně v celé rodině!!! :-/ Ludmila

0 0
možnosti
P

pěnice

9. 7. 2012 22:36
Re: Mám pocit,

Spíše bych řekla,že to je o výchově a vztazích v rodině. Naše děti chodí rádi a často za námi a spíše nám vyčítají, že my příliš nechodíme k nim. Ale to je spíše o naší pohodlnosti.Pobýváme od jara do podzimu na chatě, kde máme i velkou zahradu a je to po dálnici nedaleko města ,kde bydlíme. Tam se scházíme celá rodina velice často a nemusíme se ani domlouvat, Prostě přijedou.

0 0
možnosti
K

klecanda

9. 7. 2012 18:02
To je děs

Ba co dím, výplod hodný Drábka. Nejste jeho poddaný-oddaný?Rv

2 0
možnosti
R

rito

9. 7. 2012 19:10
Re: To je děs

Spíš prodaný.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 971x
Koučink hrou - hrajeme si na změnu. Kdo si hraje nezlobí!

Pracuji s lidmi na změně. Změnit něco potřebujeme každý. A většině z nás se to nedaří. Změna je život! To víme, ale i změna typu jo-jo efektu patří k životu. Chceme se změnit a zůstáváme stále stejní... Pojďte si hrát!

Mám stránky 333coaching.cz. 

Nechci psát rady pro druhé, ale to, co vychází z mé osobní zkušenosti. Co jsem prožil a zakusil na sobě. Jen to má sílu, to funguje. Pokud to nepomůže mě samotnému, nemám právo to nabízet druhým.

Přečetl jsem spoustu dobře míněných příruček. Málokdy za nimi ale byl osobní prožitek autora. Pisatelé píší proto, aby psali ne aby sdělovali, co prožili.

Psaní je pro mně nacházením sama sebe. Ta slova jsou moje myšlenky a tím kousek mě samotného. Možná by šlo podobně jako při detekci krve podle slov určit DNA autora. To, co píšu je moje DNA. Asi tam bude i spousta chyb. Nejsem dokonalý. Některé věty bych možná znovu nenapsal. Měním se. Snažím se o osobní růst, i když je to někdy těžké. Možná bych taky za všechny svoje názory nedal ruku do ohně. Nejsem neomylný.

Stává se mi, že mě reakce čtenářů dovedou k jinému uvažování. Třeba to zabolí, ale pomáhá mi to. Moc mi ta zpětná vazba pomáhá. Díky za ní.