Zemědělcům nese zisk řepka, hájí premiér biopaliva i Babišův byznys

Tak dneska jsem byl dojat naším hrdinným "nevládnoucím" premiérem Sobotkou, vyjádřením v článku na idnes.cz, s názvem uvedeným v názvu tohoto blogu. Nedalo mi to, a premiéru jsem napsal toto:

"Pane Sobotko,

Vaše reakce na schválení zákona o pokračování podpory biopaliv je klasickou ukázkou toho, kdo šéfuje této vládě. Normálně uvažující člověk pochopí, že zemědělce a Agrofert neživí řepka olejná, nýbrž dotace, které plynou z našich daní. Chápu, že to stačí k uspání Vašich voličů, kteří vidí na svůj talíř tak maximálně do nejbližší neděle, ale pro většinu (alespoň z mého širšího okolí – a nejen z velkého města) lidí, jste pouze loutka pod vedením oligarchy, který si zajišťuje vše potřebné pro své firmy. Jste nevolitelný společně s Babišem pro mnoho lidí v dalším volebním období, jelikož i Babišovi voliči již začínají zjišťovat, čemu dali hlas.  Proto Vás žádám, přestaňte lidu plácat nesmysly a přistaňte na zem. Chápu, že tuto zprávu si asi osobně nepřečtete, jelikož ji odchytí nějaký Váš firewall v podobě sociálně demokratické sekretářky či sekretáře, ale po dnešním dění v PS jsem už byl nucen vyjádřit svůj názor na Vaši politiku, v podobě komedie, co tu předvádíte. Mnoho Vašich voličů musela už pochopit, jaké sociální inženýrství zde provádíte, a že to nemá nic společného se sliby, kterými jste se oháněli před volbami. Tedy ony to sliby ani nebyly. Bylo to jen plácání o tom, co všechno zrušíte a co ostatní dělali špatně, ale bez vize  o tom, co podniknete dál – prostě na úrovni Vašich voličů – kdo nic nedělá, nic nezkazí, hlavně, že jsme se zbavili ďábla Kalouska a „pravicové“ vlády. Zatím podnikáte pouze to samé, co  jste předváděli za Vaší pozice na MF, kdy jste prožrali vše, co se dalo i za období ekonomického růstu, abychom nakonec skončili v mínusu. A prosím, neohánějte se, že za to mohla předchozí vláda. Ekonomika tenkrát i dnes totiž rostla nezávisle na činnosti jakékoliv vlády. Po skoro dvou letech vládnutí, že za růst ekonomiky může jen a jen Vaše vláda, vykládejte prosím jen čtenářům Blesku, AHA a lidem, kteří sledují pouze tv zpravodajství TV NOVA, případně Vašim skalním voličům."

Těším se na to, co mi tento "nevládnoucí" premiér odpoví. Opět mám pocit, že z normálně smýšlejících lidí tohoto státu opět někdo dělá blbce. Jen věřím, že zbytečně... Bohužel si myslím, že mnoho lidí tomu bude věřit i nadále.

 

Autor: Tomáš Bouček | středa 20.5.2015 19:16 | karma článku: 23,55 | přečteno: 577x