Předvolební kampaň (já už nevím kolikátý díl) v podání ...

Proč naši soudruzi z ČSSD stále straší obavou z odmítnutí Lisabonské smlouvy? Proč se bojí tolik ústavní stížnosti senátorů u ÚS? Vyvstávají otázky, proč se tolik tímto problémem straší. Že by ztratili koryta pro svého soudruha v Bruselu Špidly? Nebo, že by se nám tolik demokratická EU, pomstila? Špidla přitom při svém působení v Bruselu nic nedokázal jako komisař. Nebylo o něm vůbec nic slyšet, tak proč tolik křiku?

Stále to z jejich strany a v podstatě ze strany většiny politických partají zavání pouze strachem ze ztráty koryt. Nikdo z politiků ještě nevysvětlil, proč by měla být pro náš stát Lisabonská smlouva prospěšná. Snad jen kromě jediného důvodu a to, aby jsme u vedení EU vypadali hezky. Takže to znamená další vlezdoprdelkismus, podřízenost a strach většiny našich politiků z někoho většího. Ano, jsme národ Švejků (myslím tím politickou reprezentaci), a proto raději slabší nátury sklopí ocas mezi nohy a polezou jim do...

Skoro si myslím, že Rusko nebo EU, ono to vyjde skoro nastejno. Z jedněch jsme podělaný kvůli plynu a silným řečem (jako kdyby jsme zapomněli, co zde dokázali od druhé světové války, nehledě k tomu, že jsou tu už zase a možná dokonce mají větší vliv než předtím) a z druhých, kvůli síle byrokratického aparátu a mocenských zájmů větších států EU.

Kam to všechno povede?

Autor: Tomáš Bouček | úterý 29.9.2009 13:43 | karma článku: 12,32 | přečteno: 928x