Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karel Pipin

28. 6. 2009 0:08
Boučku, Vy jste tvrdý demagog

Samozřejmě celá záp. Evropa a USA jsou závistivé, protože mají progresivní daň !!

A to tam mají daleko větší daňovou progresi než navrhuje ČSSD.

Jo, Boučku, taky vidíte jako já, ty ŠTVANÉ kapitalisty progresivní dani, co utíkají ze záp. Evropy k nám, do země svobody pod vládou ODS?

To naši bývali komanči a jejich potomci naučí civilizovaný svět, co je to sebevědomí, samostatnost a ten správný, řízný kapitalismus, viďte Boučku?

Fascinuje mě míra Vaší drzosti a nestoudnosti.

0 0
možnosti
A

antizelenka

28. 6. 2009 6:46
Re: Boučku, Vy jste tvrdý demagog

k nám utíkají ze Západu hlavně s firmami, díky vysokým daním je v Německu pracovní síla tak drahá, že je nepoužitelná

do Švýcarska a na Kajmany a do dalších Daňových rájů pak utíkají s daněmi, aby je stát neobral dohola:-/

0 0
možnosti
ZB

zberanek

27. 6. 2009 10:16
Jsou stejně špatné

Současná strana ČSSD je nevolitelná, ale ODS je úplně stejně špatná strana prolezlá zloději a nicmeděláky, také nevolitelná.

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

27. 6. 2009 11:50
Re: Jsou stejně špatné

souhlas

ODS je menší zlo

0 0
možnosti
P

pepan53

27. 6. 2009 10:16
AŤ JE U KORYT JAKÁ KOLI STRANA

a uvalí na občany takovou či onakou daň stejně to nebude k ničemu páč to rozkradou v manažerských platech ve státních podnicích, vytvořených místech, které netřeba viz Praha olympijská. Jedno je však jisté dnaěmi patříme na východ páč na západě je daňové zatížení podnikatelů vyšší než je u nás, nikde v západních státech nemají NESMYSL rovná daň ta je pouze v postkomuinistických státech, KONKRÉTNĚ daňové zatížení v NSR je 35% a ještě jedna česká priorita nikde v Evropě není nastavena solidarita tak, aby chudší byl solidární s bohatým - toť specialita ODS

0 0
možnosti
RG

darmo

27. 6. 2009 10:18
Re: AŤ JE U KORYT JAKÁ KOLI STRANA

čím je v ČR chudší solidární s bohatým, proboha??

0 0
možnosti
Z

Zel1

27. 6. 2009 9:42
Zjednodušeně řečeno:

Zdanit vyšší daní miniaturní množství (v celostátním měřítku) manažerů z příjmy nad 100 000 je jako jedno z lákadel na hloupé voliče, ale státu to nic nepřinese. Možná pár desítek nebo stovek milionů. Ale vyplatit 13. důchody, všechny možné dávky, zdravotnictví "zadarmo" a další sociální nadsliby strany soc. demagogie zadluží okamžitě státní pokladnu o další desítky miliard. Firmy vyplatí na mzdách větší částku peněz o tu slavnou progresívní daň, firmě se zvýší náklady a sníží zisk a odvede na dani z příjmů do státní pokladny méně peněz. Takže vlk se nažere a koza zůstane stejná.  Pseudoekonom a makrodeficitní šašek Sobotka se může, se svojí družinou z ČSSD, jenom radovat. Pěkně to zařídili a mohou tuto zemi zase dále zadlužovat, tak, jak to dělali v uplynulých osmi letech své vlády.

Doufám že tento katastrofální scénář se nenaplní a procentuálně rozhodující část voličů si toto nebezpečí státotvorně uvědomí.

0 0
možnosti
JN

madqwert

27. 6. 2009 9:58
Re: Zjednodušeně řečeno:

statu to prinese 5 miliard, danovou solidaritu, soudrznost, uzavreni socialnich nuzek a socialni smir R^;-D

0 0
možnosti

martin013

27. 6. 2009 9:14
Ale,ale....

Ale,ale Vy naše předem ublížená "černá ovce"! Můžete mi říct, jak jste přišel na to, že jste ta Vaše černá ovce? Pokud vím, Váš názor, že progresivní zdanění není nic víc než znak obyčejné lidské závisti, není zase až tak ojedinělý. Spíš to vidím tak, že černými ovcemi se stávají ti, kdo progresivní zdanění obhajují. A jen tak mimochodem.... Zkuste si najít, kolik států na světě (a jakých) má progresivní zdanění. Samozřejmě, můžete o všech tvrdit, že takto nastavené daně jsou výplodem lidské závisti. To ale máme závistivých lidí všude na světě.... Takže radši zkuste přemýšlet a diskutovat o míře toho progresivního zdanění. To bude užitečnější diskuse.

0 0
možnosti
VHVAM

Velká hlava vědec a myslitel

27. 6. 2009 9:17
Re: Ale,ale....

to "13" je tvůj věk, nebo IQ...???

0 0
možnosti
CC

cekon

27. 6. 2009 9:06
Ten problém je hlubší

není náhodou, že to co říkají výše uvedení pánové patří k socialistické straně. Koho potřebují? Samostatné občany, pracovité a vzdělané, kteří se o sebe a svou rodinu dokáží postarat?  Socialistické (komunistické) strany potřebují chudé občany, závislé na státu, na dávkách, stát plný třídní závisti - pak se těm stranám žije dobře. Pro občany zle, což samozřejmě vědí, ale kdopak by si pod sebou řezal větev, že ano?

0 0
možnosti
DX

Aldrin

27. 6. 2009 9:14
Re: Ten problém je hlubší

Berte to takhle. Tohle je pomsta vsem, kteri je nebudou volit. Ten ksindl moc dobre vi, ze tito lide je volit nebudou. Tak se jim proste pomsti. Jen je zarazejici, ze ze vsech problemu, ktere se v soucasne dobe vyskytuji, tak si tahle starana amateru vybrala do volebni kampane tenhle pseudo-problem postaveny na zavisti. Amater Sobotka jaksi zapomnel, ze socialni rozdily budou vzdy a pro stat je lepe mit vice bohatych, nez chudych. Jen tato umera znamena mene volicu soc dem ksindlu.

0 0
možnosti
RG

darmo

27. 6. 2009 8:26
Zalepení úst

Státu platíme prostřednictvím přímých i nepřímých daní, odvodů a různých poplatků všichni zbytečně mnoho peněz. Není potřeba aby stát, který z principu neumí hospodařit příliš ekonomicky, měl na tolik služeb monopol.

Proč tolika lidem (voličům ČSSD a KSČM) stačí k zalepení úst to, že stát víc sebere těm bohatším, než jim? Společným cílem všech voličů by mělo být, aby stát všem, kdo pracují, nechal víc peněz. Co bude s těmi, co nepracují je další věc.

!!ČSSD potřebuje více voličů, než těch pár skutečně chudých lidí (bezdomovců apod.) a proto vráží umělý klín mezi pracující (lidi, co se o sebe umí postarat) a snaží se i mezi nimi vytvářet vzájemnou závist. FUJ!!

0 0
možnosti
RG

darmo

27. 6. 2009 8:28
Re: Zalepení úst

Jen doplním. Chci tím říct, že zaměstnanci a podnikatelé se nesmí nechat od ČSSD vzájemně rozeštvávat. Nemají si vzájemně co vyčítat - vydělávají si prací, platí daně a ČSSD je chce vzájemně rozeštvat kvůli pár procentům...

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

27. 6. 2009 7:43
KSČSSD je založena na lidské malosti a závisti

Karma R^

0 0
možnosti
K

kněždub

27. 6. 2009 6:10
Proč?

Nejsem ekonom a ekonomii nerozumím do hloubky, ale pořád mi nikdo nedokázal ROZUMNĚ vysvětlit, proč, když pracuju 12 hodin denně 6 dnů v týdnu, mám platit větší daň než člověk, který dělá jen minimálně. Podotýkám, že nejsem žádný tunelář, začal jsem z ničeho, opravuju stroje pro drobné živnostníky, takže žádné "bezpapírové" příjmy nemám.

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

27. 6. 2009 7:57
Re: Proč?

A teď si představte, že někdo pracuje třeba 8 hodin denně 5 dní v týdnu a přitom vydělává víc než Vy. Tak takový člověk by měl platit větší nebo menší daň než Vy?

0 0
možnosti
MK

shr3k

27. 6. 2009 0:03
Nejlepší, když takhle tlachá Sobotka

který, ač nejoblíbenější politik, nikde bohdá nepracoval, neřídil žádnou firmu, nebyl živnostníkem ani nevytvořil žádnou přidanou hodnotu. Od dokončení školy se poflakuje po Lidovém domě a dělá kariéru profesionálního politika - politika naprosto odtrženého od reality. Rv

0 0
možnosti
LD

amusia

27. 6. 2009 7:39
Re: Nejlepší, když takhle tlachá Sobotka

Nechápu hodně věcí, ale co nemohu pochopit absolutně je informace, že p.Sobotka je nejoblíbenější politik. Tento megablb, který plácá jednu kravinu za druhou...?! Holt to asi ukazuje na skladbu dotazovaných respondentů...anebo falšování "výsledků" !

Prostě to nechápu!!!

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
Zaměstnanec....a všechno, co s tím souvisí. Ženatý a s rodinou.

Seznam rubrik