Jak spořiví Němci přišli na to, že se rozhazovačnost nevyplácí

Název článku jsem sice pojal "zahraničně", ale opět se vracím zpět do domácích vod. Pan Paroubek zjistil, že v Německu dali vale sociální demokracii, přestože Německo je stát proslulý svými sociálními výhodami. Tak ihned musel být p.(s.) Paroubkem vymyšlen důvod, proč ten odklon od sociálního smýšlení Němců. Je to velice prostinké a po vzorů komunistické propagandy - na vině je pravice.Potvory jedny vykořisťovatelské...

Ale když toto praví p. Paroubek, musí být na tom něco pravdy. Nebo snad ne? Vždyť on a jeho strana to s námi myslí přeci dobře. A v Německu občané určitě neprozřeli, byli zachváceni pravičáckou propagandou, která tvrdí, že když není z čeho brát, tak se musí šetřit. Ale u nás je tomu přesně naopak, zvláště před několikrát odkládanými volbami (které "zavinil" právě ON - abych byl spravedlivý, tak i s ostatními politiky, kterým bylo ublíženo anebo nabídnuto místo na kandidátce). 

Vrátím se k myšlence (respektive ke způsobu myšlení našeho levičáckého vůdce), jak si to představuje. Před blížícími se volby (poslední platný termín v současnosti) je schopen naslibovat cokoliv, jen aby se dostal do vlády. Jedná se o veškeré předvolební sliby jeho strany, včetně slibů na zavedení progresivní daně a podobných, rádoby přispívajících akcí do státního rozpočtu.

Jenže přijde vítězství ve volbách a najednou je všechno jinak. Jeho sliby zaplatí nejen ty nejbohatší, ale dojde právě i na jeho nejoblíbenější vrstvy nízko a středně příjmové, samozřejmě do toho započítávám i skupinu rodin s dětmi. A to všechno proto, že zjistí, že na jeho slibotechnu nejsou peníze... To ovšem v tuto chvíli není důležité a posledně jmenované skupiny obyvatel jsou pro ně stejně důležité, tak jako Tatranka pro mrtvého. Hlavní je, že jsme konečně u koryta. Zrovna podle jejich hesla: JISTOTA A PROSPERITA, PRO TY CO JSOU U KORYTA. Abych nebyl nařčen z plagiátorství, tak druhou větu jsem si jen doplnil. Jen se to jejich volební heslo k tomu samo nabízelo. 

Na rozdíl od nás Němci procitli... Jen u nás to bude trvat asi o hodně déle.

Autor: Tomáš Bouček | pondělí 28.9.2009 17:05 | karma článku: 36,12 | přečteno: 2193x