Hysterie okolo jednoho mrtvého člověka

Skoro se nestačím divit, co se nadělá křiku kolem jednoho úmrtí. Ano, je to vždy tragedie a nechci vůbec zlehčovat tuto skutečnost. Ale co se děje okolo je až nechutné. Když umře obyčejný člověk, nikdo kromě jeho příbuzných si toho ani nevšimne. Ale vzhledem k tomu, že jde o národnostní menšinu, je to pro politiky lákavá příležitost. Mediální masáž, politická masáž apod. Už se dozvídáme, že primátor hlavního města chce lidem bydlícím zadarmo před Vinohradskou nemocnicí, finančně pomoc. Samozřejmě z našich daní pro cizí státní příslušníky. Nebo byla myšlena tato pomoc z jeho primátorského platu? 

   Když cestuji do zahraničí, vždy zaplatím pár stokorun za cestovní pojištění, aby v případě nehody mi byly hrazeny náklady na léčbu a v nejhorším případě na repatriaci. Musím se o sebe sám postarat. Pokud se o sebe nepostarám, pan primátor určitě v případě mých problémů nepřiběhne s otevřenou peněženkou a nenabídne mi pomoc, jak je tomu v tomto případě. Nebudou u toho totiž sdělovací prostředky a nebude před volbami.

 Proto bych se chtěl zeptat, proč se lidem se zlatými řetězy a poměrně slušnými auty věnuje taková pozornost? Vždyť mohou jedno auto prodat, budou mít na úhradu převozu a ještě se jim z toho zaplatí cesta vlakem nebo letadlem zpět.  Ale to by se tu zase mluvilo o diskriminaci. Jak by v takovém případě dopadl "normální" člověk si raději ani nechci představit. Proto žádám pana primátora, aby tyto naše peníze využil hodnotněji a na opravdu  potřebné věci (hlavně ne na Prahu olympijskou)... Ale to chci před volbami po magistrátu a jeho velení opravdu hodně.

Autor: Tomáš Bouček | úterý 4.8.2009 12:18 | karma článku: 35,69 | přečteno: 1913x