Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

23. 2. 2010 23:34
Můžete se přece penzijně připojistit už dnes

Jestli se tedy chcete za každou cenu zbavit svých peněz...

0 0
možnosti
N

Novotnak

24. 2. 2010 2:30
Re: Můžete se přece penzijně připojistit už dnes

Vzhledem k tomu, že většina peněz odejde na jedny z nejvyšších daní v Evropě, pak na ty investice na stáří tolik nezbývá.:-/

0 0
možnosti
M

marav

23. 2. 2010 20:54
naprosto vynikající článek

karma a R^

0 0
možnosti
Z

Zapata

23. 2. 2010 20:20
To je ale pěkná blbost.

Průběžný systém znamená, že to co zaplatíte nyní Vy na důchodovém pojištění dostanou obratem ruky dnešní důchodci. Až budete v důchodu Vy, budou ostatní platit Vám. Pokud by měla část přejít přejít na spoření, museli by o ně současné důchodce obrat nebo by spíš stát obral Vás někde jinde. Takže byste si spořil a k tomu platil současným důchodcům to co teď. Potom byste měl v důchodu možná něco naspořeno, ale spíše taky nic, protože lidi kterým jste své peníze cpal po 40. let by byli dávno pryč i s Vašima prachama.  Na to, že by fondy garantoval stát v klidu zapomeňte, protože takové velké sekery jaké by tam mohly za ta léta vzniknout by ani stát nezalepil. A nějaká průběžná kontrola je taky čistě hypotetická, protože ty co by fondy kontrolovali by nebylo zase tak těžké podplatit, asi tak jako nedávno Sazce.

Nakonec pokud si chcete na důchod spořit použijte už zaběhlé metody, tam máte mnohem lepší kontrolu a předpokládám, že i větší výnos.

0 0
možnosti
E

Edenic

23. 2. 2010 16:45
Potichu nastupující panďourský bolševismus?

Jen pro toho, kdo nemá uši. Jinak to hlasitější snad být nemůže.

0 0
možnosti
MC

sualk

23. 2. 2010 16:32
Vážený pane Boučku,

plně s Vámi cítím. Též jsem si chtěl poslechnout uvedený seminář na důchodovou reformu ČSSD, ale již po úvodním vystoupení soudruha Paroubka jsem si nechtěl kazit náladu. Jsem rád, že po vašem článku jsem o nic závažného nepřišel, protože zpravodajství sleduji pečlivě od počátku sametové revoluce a již vím, co lze od koho očekávat tak, že mi nic nemůže již překvapit. R^

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 2. 2010 16:25
Autore

Znáte pohádku "Oslíčku, otřes se"? :-) Myslíte, že když si každý budoucí důchodce vytvoří svého vlastního oslíčka, že na to bude výkon ekonomiky bez výdělečně činných stačit?  Nebo to dopadne tak, že až se začne klepat mnoho oslíků najednou to povede k silné inflaci, což je náhlý přetlak náhle uvolněných finančních prostředků? :-)

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 003

23. 2. 2010 19:35
Re: Autore

tomu ty nerozumíš

0 0
možnosti
V

Vasco75

23. 2. 2010 16:22
milý autore,

v nadpisu se oháníte demagogií, sám jí však zjevně holdujete. Snažíte se nám tady namluvit, že průběžný důchodový systém podle ODS zůstane zachován, jen si Ti, kteří budou chtít, budou moci naspořit navíc. Vy jste teda komik. Takovýto systém tady máme dnes, kdy si můžete spořit v penzijních fondech. Tady jde o to, že ODS má v plánu vyvést právě peníze z důchodového systému do soukromých fondů, které by je měly obhospodařovat místo státu. A jak se tady u nás s takovými penězi hospodaří, všichni víme. Zaprvé bychom z těchto peněz na důchody opět platili něčí zisky, kvůli kterým jedině někdo bude takovéto fondy zakládat, zadruhé, jelikož se vybrané peníze nebudou ihned vyplácet, jako v průběžném systému, ale spořit, budou díky inflaci strácet na hodnotě a zatřetí, jak je u nás zvykem, se v tom lepším případě rozkrade a vytuneluje jen polovina z nich. V takovémto systému se může lehce stát, že člověk zůstane na stará kolena bez koruny a zastání se nikde nedovolá...

0 0
možnosti
N

Novotnak

23. 2. 2010 17:49
Re: milý autore,

Jste už asi doplatil na to vymývání, autor praví, že čás toho co se teď odvádí na důchody, budete mít možnost (VLASTNÍ VOLBA) si odvést do soukromého fondu. ALE NEMUSÍTE, je to na Vás!!!

0 0
možnosti
VR

varix

23. 2. 2010 15:39
Každý tu plácá o důchodové reformě

a málokdo o ní něco ví.

Víte o tom, že hlavní a nejdůležitější bod důchodové reformy je prodloužení věku odchodu do důchodu?

No a to, že občanů někdo ukradne jejich naspořené peníze na duchod je jen obrovská bublina i když v našich podmínkách částečně oprávněná.

Lidé, kteří budou chtít - nikoliv muset - budou moci spořit do soukromých fondů s vyšším výnosem. A nikoliv celou část, ale pouze malý zlomek. Vše ostatní půjde státu jako dosud. Ti, kteří nebudou chtít riskovat své peníze, tak budou moci spořit do fondu se stejnými garancemi jako dosud, ale musí počítat i s menším výnosem.

0 0
možnosti
M

mubu

23. 2. 2010 15:25
Opt-out systém

tedy vyvedení příspěvků na vlastní důchody do nějakých soukromých fondů může být hodně rizikový podnik, pokud nebude tento systém nějak garantován státem. Co si kodo na kom vezne, když to zkrachuje?  A proč by měl stát garantovat nějaké soukromé fondy (zadarmo by to také nebylo)?  Stát teď ručí za vklady v bankách do určité výše. A zadarmo to také není - banky si to platí. Takže vklady do těch fondů se sníží o poplatky na státní garance, o platy manažerů, o náklady na provoz systému ... 

Opravdu nevím, zda vznik nějakých soukromých penzijních fondů by bylo to pravé ořechové. Ale určitě by to byla mana bez jakéhokoliv rizika pro jejich manažery.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

23. 2. 2010 14:39
Hmm...

Hezký článek,soudruhu Boučku.Dak jsem vám karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
Zaměstnanec....a všechno, co s tím souvisí. Ženatý a s rodinou.

Seznam rubrik