Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

jistota stonásobku

11. 3. 2010 9:23
Není se co divit...

.. nedávno jsem mluvil s jedním známým, který je tak trochu hodný a tak trochu jednoduchý. Že prý se jde hlásit k policii. Se ho ptám proč a odpověd je, že je to docela dost peněz, sociální jistoty a klid. Inu, nedivme se.

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

11. 3. 2010 8:50
Vy je znáte osobně?

Zrovna v tomto případu bych nedávala vinu ani rodině, ani sousedům, ani škole. Jak zavinili, že jeden člověk onemocněl schizofrenií? Právě tato nemoc měla být příčinou jeho chování a vlastně celé tragédie. Měla být - vyšetřování stále probíhá. Duševní onemocnění je něco, co těžko ovlivníte výchovou. Dospělého duševně nemocného člověka který se sám nechce léčit nemůžete donutit k léčbě vy ani jeho rodina, byť by ho sebevíce milovali. Bohužel, vím to ze zkušenosti. To může udělat snad soud spolu s policií, když takový člověk začne být nebezpečný svému okolí. Dneska už víme že nebezpečný svému okolí byl, jednal tak že jeho nebezpečnost byla zjevná a že žádná opatření se nestala.

0 0
možnosti
PW

Paul Weiss

13. 3. 2010 16:33
Re: Vy je znáte osobně?

Píšete, že duševně nemocného člověka nemůže k léčbě donutit rodina. A jak to, podle vás, může udělat policie? Žádná opatření se nestala? Policisté dle dostupných zdrojů všechna předchozí oznámení prověřili a postoupili kompetentním orgánům. Klade se jim za vinu, že po posledním oznámení, které předcházelo vraždě, nezůstala hlídka u bytu. Po bitvě je každý generál, ale nechávat hlídku u každého bytu, kde bylo oznámeno jednání narušující občanské soužití, prostě nejde. Navíc - na jak dlouho by tam ta hlídka měla zůstat? Co když příště k něčemu podobnému dojde třeba tři dny po oznámení? Zase bude viníkem policie? Nechci se vás dotknout, ale s vaším právním povědomím to asi nebude úplně valné...

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 638x
Jsem občan, kterému není jedno jak se nakládá s jeho zemí, hmotnými a kulturními statky.