Smutek nad Prahou

Malé zaplakání nad tím, jaký podraz se v hlavním městě udál a to zcela napokrytě.

Ať si totiž pan Svoboda hlásá co chce, jedno je jasné, věřit se mu dá asi tak jako celé pražské ODS, tedy vůbec. Naplnili se totiž předvolební šuškandy, které se vedli i mezi normálními pražskými smrtelníky a to, že si vládu nad naším milovaným městem rozdělí právě Oranžoví komunisté a ODS... tedy spojení pro pravicovou Prahu absolutně nepředstavitelné. Bohužel však ne ojedinělé. Obě strany si totiž šli na magistrátu krásně na ruku. Možná právě proto byla vyšachována TOPka ze hry ještě dřívě, než se do ní zapojila.

Proč ostatně ne. Žijeme v demokratické zemi, kde vítěz je pouze ten, který dokáže funkční koalici složit. Dobrá, ovšem to nic nemění na faktu, že plivanec na voliče a celou Prahu tohle spojení vzneslo. Praha, jakožto tradiční pravicové město není a nikdy doufejme nebude baštou levice. ODS si tak systematicky podráží vlastní nohy... možná to však chlapcům na poslední čtyři roky u koryt bude stačit.

Je mi z toho však smutno, protože zavrhnutí změn uvnitř pražské ODS jasně deklaruje, že vlastní voliči pány budoucí radní nezajímají. Stejně to dopadlo i u ČSSD, jejiž voliči by určitě s podobnou spoluprací taky nesouhlasili. Smutný poražený TOP 09 z toho však nakonec možná vytříská mnohem více.

Zaprvé je naivní si myslet, že Pražané na tento povolební podvod zapomenou. Zadruhé je možná dobře, že právě se starými strukturami nebude Topka korumpována a zatřetí, pokud Ústavní soud zruší volby, nebude se muset bát o dalších pár důležitých procent ve svůj prospěch, což by očistilo i zbývající strany od Blažků a Hulínskejch...

I tak je mi však Prahy líto. Nulové či populistické změny, tajné kšeftíky a neseriózní politici budou na radnici strašit dál a z našich daní podvádět voliče s úsměvy na tváři. Pro pražskou ODS politická sebevražda, pro Prahu facka. Jenon Klaus se na hradě směje a mne si vousy nad tím, že už v tom zrazování voličů není sám.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Bors | čtvrtek 18.11.2010 18:00 | karma článku: 18,07 | přečteno: 976x
  • Další články autora

Jan Bors

Nálada

16.12.2014 v 11:05 | Karma: 5,99

Jan Bors

Nejprve prst a poté celý stát...

10.11.2008 v 12:00 | Karma: 30,60

Jan Bors

Gears of War 2 - Recenze

8.11.2008 v 13:45 | Karma: 9,77

Jan Bors

Fable 2 - Recenze

26.10.2008 v 18:45 | Karma: 9,48