Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

6. 4. 2008 22:25
Kniha je levnější a nevybijí se jí baterky

Vědomosti se stovky let předávají pomocí knih a s kniha se nevybije jako notebook, můžeš jí číst hodiny. Navíc,  vytvořit nějakou počítačovou multimediální pomůcku, třeba nahrávku přednášky,  film, na výuku je mnohokrát dražší než vydat třeba skripta. Pokud věříš, že najdeš moudrost v počítačové hře, tak se mýlíš. Takže, lidé čtětě. P.P.

0 0
možnosti
PZ

Tuřínek

7. 4. 2008 14:05
Re: Kniha je levnější a nevybijí se jí baterky

Dovolím si odporovat. Já sama sice čtu hodně, ale to prostě proto, že mě to baví. O vzdělanost tu nejde, ba naopak, pokud bude někdo dvě hodiny koukat řeba na zprávy kanálu 24, rozhodně toho o světě bude vědět víc než po dvou hodinách četby knihy. Ona sice Vaše věta "vědomosti se stovky let předávají pomocí knihy" je pravdivá, ale není to náhodu prostě proto, že dříve se jiným způsobem moc uchovávat nedaly? A vědomosti jsou dejmetomu v encyklopediích, atlasech, učebnicích a prostě těch naučných knihách, třeba v románu se moc vědomostí nedozvíte. Tedy ne dost aby to bylo úměrné době, kterou tím čtením strávíte. Lidé čtou zkrátka proto, že je to baví. No a ti, které to nebaví, ti by se měli koukat alespoň na ty zprávy. Nebo číst noviny. A ti, co je nebaví ani knihy, ani zprávy, ani noviny? No, to jsou debilové :-)

0 0
možnosti
C

Cardshark

6. 4. 2008 17:06
Kritika je snadná

Mám pocit, že většina lidí, co říkají, že počítačové hry nepřispívají k rozvoji osobnosti nebo že dokonce osobnost degradují, má omezený pohled. Kdybych se z veškeré literatury zaměřil například na červenou knihovnu nebo na jiné "vysoce kvalitní" kusy, tak bych stejnou argumentací, jakou tito lidé používají, dospěl k názoru, že literatura je špatná a nekultivuje osobnost, což je samozřejmě nesmysl.

Asi budme těžko hledat hru nebo film, který by byl stejně kvalitní, jako některá knižní díla. Bylo by ale zajímavé udělat srovnání toho, co dnešní mladí lidé čtou a toho, co mladí lidé četli dříve. Řekl bych, že třeba "Mayovky" před některými hrami a filmy trochu zaostávají.

Určitou přednost vidím v tom, že knihy asi mohou lépe rozvíjet představivost. To sice dokážou i některé filmy a hry, ale těch je opravdu málo.

0 0
možnosti
P(

plech (Anonym)

6. 4. 2008 14:37
Na to

musí každej přijít sám, k čemu je dobré čtení.  Ovšem vzhledem k rychlosti dnešního světa v  bombardování lidí informacemi chápu děti, které odkojené na hrách, nejsou prostě schopné udržet pozornost při čtení klasického románu, kde 500 stran nikdo nikoho nerozstřílí na hadry, nevypije mu mozek atd., že jo. 

0 0
možnosti
M

mtis

6. 4. 2008 21:45
Re: Na to

Upřímně - kolikpak klasických románů zvících 500 a více stran jste přečetl mimo té nejpovinnější škloní literatury ve svém mládí do věku, do kterého se hrají mohutně počítačové hry - dejme tomu do takových 16-19 let? :-):-):-)

0 0
možnosti
AK

ak1975

6. 4. 2008 14:24
čtení

A je ta televize opravdu lepší? Počítačové hry tě číst nenaučí.

0 0
možnosti
LK

LucieKamesova

6. 4. 2008 14:27
Re: čtení

A myslet už vůbec ne.

0 0
možnosti
O

ondrakrejsa

6. 4. 2008 13:58
proc

hejbete s casem zverejneni, je to v rozporu s kodexem blogger a nefer vuci kolegum, okamzite clanek vratte do casu, kdy byl skutecne zverejnen. Rv:-©

0 0
možnosti
KG

poulet

6. 4. 2008 13:57
presne tak to je

Ano, dopad je presne ten, ze deti a mladez nemaji temer zadnou rozvinutou slovni zasobu, pravopis je naprosto strasny, protoze nektera slova proste nikdy nevideli nebo je temer nepouzivaji....vidim to na kamaradech me mladsi 16 lete sestry. Ona je mezi nimi za takoveho trochu podivina, protoze tu povinnou cetbu vazne cte a nehleda obsah na http://www.referaty.cz 8-o

0 0
možnosti
G

gadun

6. 4. 2008 13:41
dopad

je jednozacne negativni, viz napriklad uroven vaseho pravopisu

0 0
možnosti