Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr

24. 2. 2008 14:08
Dobrej blábol

Takže dřevo je sajrajt a za stav prostředí, ať už tím autor myslel cokoliv, může ekologie, ať už jí autor myslí cokoliv... Úžasný, zase jsem se poučil. Ať žijí blogy!;-D

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

20. 2. 2008 20:00
Uhodil jste hřebíček na hlavičku

Politici příliš podlehli zelenému ataku. Do politiky by nepronikli, pokud by neměli populistické téma jeko např. jaderným elektrárnám ne. Stačí 6 poslanců a jaderné elektrárny mají na celé volební období odzvoněno.

0 0
možnosti
NB

j@ck

20. 2. 2008 8:50
-

Ona existuji ucinna a relativne snadna ekologicka opatreni, ale nikomu se do nich nechce. Napriklad by stacilo nastavit zakony tak, aby hromadna doprava zacala byt velmi vyrazne vyhodnejsi nez automobilova, do cehoz se nikomu nechce, protoze lidem by se to nelibilo a ekonomicky by to brzdilo. Topeni drevem v modernich ekologickych zplynovacich kotlich je velmi ekologicke a stoji na obnovitelnych zdrojich, ovsem pocatecni investice do techto kotlu je nemala. Dalsim smysluplnym krokem je jaderna energie, proti cemuz zcela iracionalne urcite skupiny "zelenych" protestuji atd. Ovsem myslim si, ze tematu ekologie lidstvo neunikne, bude se s tim problemem muset vyporadat a ten problem bude cim dal nalehavejsi, at se to Vaclav Klausovi libi nebo nelibi.

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pop

18. 2. 2008 16:07
V tomhle případě je ekologie jen záminka

Prostě si někteří lidé a skupiny snaží prosadit zákony, které jim umožní nahrabat si peníze na úkor ostatních. A ekologická témata se v současnosti docela hodí k tomu, aby občanům nakecali, že to je ve veřejném zájmu. Jako občané proti tomu můžeme bojovat hlavně tak, že budeme pozorně sledovat co naši politici schvalují, a když schválí nějakou zřejmou prasárnu, tak to zohlednit ve volbách.

0 0
možnosti

crowley

20. 2. 2008 8:01
Re: V tomhle případě je ekologie jen záminka

to je jak prodej emisních povolenek :-).....

0 0
možnosti
MH

Helena1

17. 2. 2008 19:12
Omyl - Bursík nebojuje za životní prostředí

Bursík bojuje za své koryto! Co udělal Bursík ve své funkci pro životní prostředí? Víte to někdo?

0 0
možnosti

smeagol

20. 2. 2008 9:07
Re: Omyl - Bursík nebojuje za životní prostředí

Jo souhlasím! Bursík se tváří jako děsněj ekolog, nezapomene se nechat vyfotit na žádné "ekologiipodporující" akci... Ale podle všeho tomu rozumí jako koza petrželi. Vidí jenom zeleně, ale ona není jenom zelená...  Měl myslet trochu "komplexněji".

A k článku - energie nezdražuje kvůli ekologii... (alespoň tak to mi to od tebe vyznělo) Nemůžeš svalovat vinu na ty "nahoře", lidi nebudou kelímky pálit jen v případě, že za to dostanou zaplaceno a tak by to rozhodně být nemělo. Je to jen na lidech, jak se k dané věci postaví... Jak dlouho trvalo než se lidi naučili třídit odpad? A pořád jich je dost, kteří to nedělají, protože by prostě museli ujít o několik metrů navíc! Cena energie poroste, s tím se prostě nedá nic dělat, až se lidé naučí s ní zacházet, nebude je to stát tolik....

0 0
možnosti

Eva

17. 2. 2008 15:07
Souhlas

Souhlasím s autoR^rem. Koukám, že je to tu samý profesor češtiny;-D

0 0
možnosti

Jan Bors

17. 2. 2008 11:56
pravopis a ekologie

No, nejak mi to vcera v noci nesedlo... heh. za hrubky se moc omlouvam...

ad ekologie - ano je to veda o zivotnim prostredi, ale kdyz nekdo rekne, ze bychom meli neco delat pro ekologii, chovat se ekologicky atp. nerika abychom se chovali vedecky nebo v zajmu vedy, ale v zajmu cistoty zivotniho prostredi...

0 0
možnosti
NB

j@ck

20. 2. 2008 8:51
Re: pravopis a ekologie

stejna demagogie existuje z druhe strany - nekonecne placani vody o liberalismus a volnem trhu a konzervativnich hodnotach a ohrozeni svobody blablabla.

0 0
možnosti

Karel

17. 2. 2008 7:53
Jen pro přesnost

Ekologie je věda. Jako taková životní prostředí neničí. Ekologové, vědci, kteří se životním prostředím zabývají, také ne. Problém je v těch skupinách, které se snaží využít některých poznatků (většinou jen pečlivě vybraných) ve svůj prospěch. Osobně si vážím všech, kteří pro zlepšení životního prostředí sami něco dělají.

0 0
možnosti

buxus

17. 2. 2008 8:25
Re: Jen pro přesnost

Domnívám se, že pod pojmem "něco dělat" se - bohužel - mohou zahrnovat i akce, které ve svých důsledcích životnímu prostředí významně škodí (např. biopaliva).

0 0
možnosti

beran

17. 2. 2008 7:48
Jaká asi je kvalita našich středních škol

Autor studuje VŠ, tedy musel někde maturovat. A na VŠ ho asi nepřijali se 4 z češtiny.:-/

0 0
možnosti

Adrian Monk

17. 2. 2008 4:21
Ano, ten pravopis!!!

0 0
možnosti