Co to bylo za fotbal?

Pohled na výkon Sparty v dnešním vypjatém zápase v Teplicích...

před zápasemwww.sparta.cz

Nádherná kulisa fotbalového utkání, ve kterém padly tři góly, rozdány byly žluté a jedna červená karta, někteří si rozšířili zásobu sprostých slov a většina fanoušků Sparty (včetně mě) se asi ptala, jestli je možné soupeře uchodit. Bohužel asi ne soupeře jako jsou Teplice.

Co to bylo za výkon?

Nechápu co se děje, ale 90% ze zápasů Sparty se divák kouká na hráče, kteří si nejenom neumí dát pořádnou přihrávku, ale je problém pro ně rychle běhat, o obehrání hráče skoro škoda mluvit a nevidím ani sebevědomí. Když už se nakonec dostanou do tempa (někdy ve 3/4 zápasu), sundá ze hry trenér hráče, který přihrál na vyrovnávací gól a jako prakticky jediný se snažil alespoň hrát. V momenťě výrazného tlaku pak přichází prostor pro diskuze s rozhodčím o postavení zdi a nakonec neuvěřitelný kolaps kapitána Řepky, který místo burcování týmu, ukázal, že asi své pásky není hoden. Člověk pochopí podrážděné reakce, ale jde o to jaké a čí. Tuhle já rozhodně nechápu a doufám, že bude tvrdě potrestána, ať už jí vyprovokovalo cokoliv. Řepka by si mohl možná uvědomit, že místo řvaní na všechny okolo by své síly mohl využít na vyburcování mužstva, které by to potřebovalo a na předvedení výborného výkonu, který maskuje jeho zřejmě pravou tvář.

Kdy to bude pro fanouška?

Jsem fanoušek Sparty, a proto bych ji rád viděl hrát dynamický a rychlý moderní fotbal. Byl bych moc rád, aby se o fanoušky nestaralo jen vedení, ale i hráči svými výkony a předváďenou hrou. Vadí mi, že se po několika krizových (poStrakových) letech nedokázala sparťanská hra prakticky změnit. Hráčům zřejmě chybí dostatečné sebbevědomí a většina z těch hráčů, kteří by ho mohli rozdávat buď neumí pořádně kopnout do míče (třeba Rezek) nebo dělají celému klubu svým chováním spíše ostudu (jako to dnes předvedl Řepka) či nemají dostatečnou podporu od trenéra (třeba Abraham, Sylvestre atp.), což je však z velké míry i jejich vlastní vina.

Ve výsledku však výkon na hřišti podkopává snahu vedení přilákat více diváku na stadion. Proč by lidé chodili, kór, když se ochladilo a fandili svému týmu, když ten jejich přízeň oplácí nepohlednou hrou spíše na náhodu a bez zápalu pro hru. Asi by to chtělo zase změnit tréninkové dávky a stavět hráče, kteří mají chuť se prosadit. Takových však na hřišti musí být jedenáct, nikoliv jen pár. Neberte si příklad z reprezentace, máte na víc. Nebojte se nám to předvést, my to jen oceníme...

zdroj: obrázky převzaty z www.sparta.cz

Autor: Jan Bors | neděle 16.9.2007 21:12 | karma článku: 11,21 | přečteno: 1428x
  • Další články autora

Jan Bors

Nálada

16.12.2014 v 11:05 | Karma: 5,99

Jan Bors

Smutek nad Prahou

18.11.2010 v 18:00 | Karma: 18,07

Jan Bors

Nejprve prst a poté celý stát...

10.11.2008 v 12:00 | Karma: 30,60

Jan Bors

Gears of War 2 - Recenze

8.11.2008 v 13:45 | Karma: 9,77