Westworld - recenze prvních tří epizod 2. sezóny

Seriál se postupně rozjíždí a tak přinášíme recenze epizod Journey Into Night,Reunion a Virtu e Fortuna. 

S02E01 - Journey Into Night  - 95 %

Po dlouhém čekání se nám splnilo přání. Pokračování jednoho z nejlepších seriálů HBO nás dneska večer dostalo.

Nový příběh, nový scénář a nové zápletky. Jak už asi víme, tak se výtvory vzbouřily a Dolores je tím nejdůležitějším výtvorem pro vzpouru.

První epizoda druhé sezóny nám přinesla několik překvapení a konečně nám odpověděla na pár nevyřešených otazníků. Ale jak se pro správné pokračování seriálu, který má být jeden z nejlepších na HBO, sluší, tak se připravme na několik nových otázek a nových linií, které se nám postupně začínají objevovat.

Tentokrát jsme měli pouze několik linií z přítomnosti, těsně po posledním díle předchozí sezóny a po delší době, kdy už začínají areálu Delosu zase vládnout lidi. V dalších dílech nás zase čeká minulost s mladým Billem a jeho přáteli. A samozřejmě Dolores a její tajné části života v areálu.

Nechám se překvapit tím, co pro nás tvůrci připraví v dalších dílech, ale momentálně v prvním díle dokázali svoji kvalitní laťku dodržet. Nejen postupným odhalováním tajemného komplikovaného příběhu, ale i novými otázkami, které nepůjde lehce zodpovědět, aniž by fanoušci seriálu sledovali každý detail v jednotlivé epizodě.

S02E02: Reunion - 85 %

Druhý díl druhé sezóny je pro mě překvapením. Konečně jsme se dozvěděli další věci ohledně historie Williama a Dolores a úplně mě to překvapuje, co všechno pro nás tvůrci vymysleli.

Druhá epizoda nám ukáže dvě časové linie. Cestu Dolores k vysvobození a Williamovu cestu k záchraně a úplný začátek toho, jak se dostal William k tomu, že se stal hlavním sponzorem celého parku.

Celkové zpracování mě překvapilo, tolik nových informací, aniž by se muselo něco stát. Hlavní postavy dělají přesně to, co jsme od nich očekávali, a dozvídáme se o nich ještě víc informací. Tajemný Ford znovu překvapil, co vlastně připravil za nový level hry. Nejen pro Dolores a její partu, pro Maeve a její družinu, ale i pro samotného Williama, pro kterého připravil Ford ještě těžší cestu, než čekal.

Celá herecká sestava v čele s Dolores už vážně do svých postav naprosto vložila srdce. Evan Rachel Wood má opravdu težký úkol hrát jak historický (naivní), tak budoucí (temný a vražedný) výtvor, který bojuje za svoji budoucnost.
William Eda Harrise opravdu potřebuje toho správného tvrďáka, kterého prostředí Westworldu změní a vybrousí až na kost. To slavný herec (ve druhé sezóně nejslavnější) zvládl bez problémů.

Tentokrát se jedná o tichou a intimní epizodu, která ze seriálu vyčnívá, žádné hlučné scény, žádná hlasitá hudba, spíše temné ticho před bouří s mnoha informacemi, které nás zasvětí do temné historie parku.

S02E03: Virtu e Fortuna - 70 %

Zase po týdnu a dál udržuje kvalitu, jak by asi seriál měl. Ale momentálně je třetí díl trochu slabší. O výtvorech víme už vše, a tak nás můžou tvůrci překvapit jenom dalšími novými myšlenkami.
Tentokrát nám poprvé ze 13 dílů představili další svět, Afriku, kde chodí návštěvníci zabíjet africkou přírodu. Krátké představení hlavní „africké“ hrdinky a šup znova do souboje mezi vzbouřilými výtvory a návštěvníky.
Docela rád bych hlavní hrdinku z africké části znova viděl, i když tušíme, že je to jenom taková lehká výplň mezi hlavními body příběhu. Dolores znova postoupila ve své cestě ke svobodě a postupně se dozvíme i trochu informací o Bernadovi a nejdůležitějším bodu 2. série. Tím je získání dat z otce Dolores - Petera Abernathyho, který slouží jako středobod série pro lidskou část Westwordu.
Pro výtvory je stále ta nejdůležitější, i když o nadvládu stále bojuje, Dolores, ale není tak jasné, jak bude pokračovat. Během této epizody se dozvíme i to, že ji přestává poslouchat její milý Teddy, který už začíná mít čím dál méně jasno, proč vlastně dělá, to co dělá.
Třetí díl je takový klidnější, než jsem čekal. S příběhem je to trochu slabší, než předchozí epizody. Sice se dozvíme o další sekci parku, ve které také došlo ke vzpouře výtvorů, ale stále jsou tři linky, Dolores, Bernard a Maeve.
Už se ale těším na další epizodu. Snad se dozvíme i o dalších sekcích v parku ve kterých došlo ke vzpouře. Snad se hlavní lidské postavy dožijí konce. Nebo snad mají pro nás tvůrci připraveny nějaké nové (neznámé) výtvory v rámci známých lidí? Budu moc rád za další překvapení.

Autor: Jiri Borovy | pátek 18.5.2018 12:48 | karma článku: 4,52 | přečteno: 294x