Underworld: Evolution

K televiznímu promítání na Nova Cinema dne 26.4.2014 v 21:55 znovu sem uveřejňuji svoji recenzi, kterou jsem napsal už před osmi lety t.j.  9.3.2006. 

Tak už přišlo do kin další pokračování úspěšného snímku, tentokrát upírské mytologie Underworld, který pojednává o bojích mezi upíry a vlkodlaky, kteří se podle záměru filmu jmenují lykani. V prvním díle jsme se seznamili s dost sexy půvabnou upírkou Selen, které byli zabiti rodiče, s několika upíry, kteří buďto spí ve svých rakvích, nebo bojují proti zbytkům lykanů. A s několika lykany, kteří dělají zase dost věcí nezákonných a zabijí se navzájem.  Nesmíme zapomenou ale na úplně prvního hybrida lykana a upíra, tím byl Michael, který se stává důležitou součástí příběhu.

Ve druhém díle této upírské mytologie se dozvídáme, jak to vlastně všechno začali, proč se upíři a lykani nenávidí, a co se vlastně stalo, když Selen zabila nejvíce váženého upíra. Je proto nutné, aby, ti co na tento film půjdou uviděli i díl první, přestože ve filmu je několik flashbacků, aby v krátkosti vysvětlili, jak to vlastně je a bylo, a proč se děje, co se děje.

Nesmíme zapomenout na začátek filmu, kdy ve flashbacku zjistíme, kdy vlastně bitva začala a kdo je čí bratr, a že vlastně existuje první velký otec, který zplodil jak lykany, tak upíry.
Když se podíváme na celkový film, co se oproti prvnímu dílo zlepšilo, či zhoršilo, tak je vidět, že se autoři nechávali unést pouze příběhem, který je plytký a bez myšlenky a který není oporou tohoto filmu. Nejsou jím ani triky, který jsou sice občas digitální, ale většinu přeměn, které se během film objeví vytvářejí loutky, či modely. Na čem si pouze autoři dost vyhráli byly masky vlkodlaků, kteří vypadají skutečně jako krvežíznivé šelmy, kříženci vlka s člověkem.

Když se podíváme na herecké obsazení, tak většina herců zůstala z prvního dílu, hlavně ti co přežili. A nové postavy? Tony Curran  jako Marcus, který je druhým hybridem upíra a lykana, je dost strašidelný. Ale rozhodně to, že se stal hybridem ze silného upíra, tak se z něho stal skoro nepřemožitelný upír, který hlavním postavám velice těžce zaváří. Další novou postavou je Alexandr Corvinus. Hraje ho sir Derek Jakobi, který vyčnívá svým divadelním a zkušeným herectvím nad ostatními. Selen (Kate Beckinsale) a Michael (Scott Speedman) hrají svoje postavy docela chladně, Selen je sexy a v latex oblečku a Michael je docela chladný, nic moc výrazný. Je to dost podobné jako v dílu prvním.

Když to všechno shrnu do závěru, tak tento film doporučuji pouze fanoušku latexu a sexy oblečení. Žádné nahé tělo neuvidíte, žádnou akci taky ne, protože je film natočen v některých částech dost klipově, a tak není vidět, co se moc před plátnem děje.

Mé další články sledujte na Facebooku nebo  Twiteru.

Autor: Jiri Borovy | úterý 22.4.2014 14:19 | karma článku: 5,16 | přečteno: 335x