Strážci Galaxie na Blu-ray

Jeden z Vánočních dárků, které jste si před Vánoci koupit, byl film Strážci Galaxie. Hrdinové, kteří jsou každý z jiné planety. Mezi nimi je i mýval i strom a samozřejmé lidský potomek „dobrodruh“ a zloděj Peter Quill.Blu-ray je už skoro měsíc ke koupi a tak si do své sbírky Marvel filmů můžete přikoupit další díl. V letošním roce na nás čekají znovu další filmy. Druhý díl Avengers a zajímavý projekt Ant-man s Michaelem Douglasem.

Loňští Strážci galaxie pokračovali v úspěšnosti svých předchůdců. Jejich recenze po celém světě byly velice kladné i na našem serveru se film přijal s pozitivním hodnocením. Sice to není nejlepší film od Marvelu, ale můj štítek s dobrým hodnocením dostal.

Když jsem završil svoji recenzi odstavcem: „Celý film mne vrátil zpět do mé rané historie, kdy byla hudba lepší než teď. Analogová, plná kytar a lásky. Strážci galaxie si vzali i částečně příklad i ze série Star Wars (IV – VI). Rád bych totiž viděl i moderní Star Wars VII, co s nimi J.J. Abrams udělá. Jestli to bude tak zábavné, jako Strážci Galaxie, tak Star Wars VII určitě dám hodně procent.“, tak neuškodí říct, že jsem se svým pocitem z filmu nadále souhlasím a rád si jej pustím na své 42″ televizi.

Blu-ray si bez problémů pusťte. Tím, že byl film natáčen na digitální kamery a neprošel žádnou analogovou cestou, tak máte v televizi naprosto stejný zážitek jako z kina. Jak obrazově, tak i zvukově, protože vždy je nejsnadnější jenom převést data ze zdrojových filmových 2K dat do HD rozlišení. Dabing taky není k zahození. Pro tento filmy byli vybráni dabéři, kteří tolik zas často nedabují. Peter Qruill je dabován Roman Říčařem a Zoe Soldana je zase s novým hlasem Antonie Talackové.

Samozřejmostí jsou i dabéři, kteří dabují častěji a jsou více známí. Například David Novotný pro Rocketa a Miroslava Táborského, který se už dabingu filmu Marvelu opakuje. Před tím hrál už Mandarina  ve třetím Iron-manovi. Doufám tedy, že se tvůrci nerozhodnou, že svět Avengers a Strážců Galaxie nespojí a Taborského budou muset čeští distributoři alespoň pro jednu postavu nahradit.

Ale pokud jste opravdoví fanoušci kupte si tento film do své sbírky. Ceny už klesají a v době premiéry dalšího filmu od Marvelu už jejich cena bude velice přijatelná i přesto, že obsahují málo bonusů. Já osobně si ještě budu postupně dokupovat i předcházející filmy, protože by měla být sbírka vždy kompletní. Už jenom několik měsíců a bude další film v kinech a to se mi bude dobře recenzovat, když každý následující film můžu porovnávat s jeho předchůdci. Čím mne překvapí, jestli je lepší nebo horší a třeba jestli se budu, jako ostatní fanoušci komiksu, velmi těšit na pokračování universa.

Informace o bonusech a screeny najdete na FilmCZ.Info.

Jestli mi říci, které Blu-ray bych mohl zrecenzovat dále, tak mi to napište na Twitter nebo na Facebook.

Autor: Jiri Borovy | čtvrtek 8.1.2015 9:36 | karma článku: 4,54 | přečteno: 183x