Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

K dnešní (spíše včerejší) premiéře druhého teaseru na Star Wars VII připomínám i jeden z předchozích filmů. Recenzi jsem napsal už 6.8.2002. 

Tak Obchodní federace byla zničena a Qui-Gon Jinn před deseti lety zemřel, z Padmé se stala senátorka, a objevují se separatisté, kterým vládne hrabě Dooku. A v tuto dobu přijíždí Padmé na Coruscant, aby se zúčastnila důležitého jednání o vytvoření republikové armády. Ale je na ní spáchán atentát, který vlastně zapřičiní příjezd starého známého Obi-Wana Kenobiho a pohledného Anakina, který ve svých snech po Padmé touží. A když se uskuteční atentát číslo 2, tak rada Jediů rozhodne, aby Padmé s Anakinem odjela na Naboo a Obi-Wan se vydal po stopách atentátníka (Jango Fetta). 

   Obi-Wan se vydá po stopách a najde planetu plnou vody a neustálého deště, není o ní v mapách zmínka, zjistí, že je tam klonovací zařízení, které podle místních informací nechala sama vyrobit rada Jediů. Jsou to klony Jango Fetta. Mezitím Padmé je na Naboo s Anakinem a neustále se mezi nimi vytváří čím dál větší zblížení. No prostě láska, které je pro politicku i pro Jediho zakázaná. Obi-wan sleduje Jango Fetta až na Geonisis, kde zjistí, že separatisté vyrábějí republikovou armádu.

   Možná, že tě trochu, autor, pletu a zaplétám do pletek mezi Star Wars, ale pokud jsi normální člověk, kterému nic Star Wars neříkají, tak bohužel už to dál nečti, ono to je o tom, že Star Wars jsou hodně propojeny s dalšími unikátními dily, tak s SW IV – VI, tak i SW I. A pokud to pochopíš, bez znalosti provázanosti dílu, tak jsi asi docela dobrý „machr“. Já jsem dost totiž dost fanda do této ságy. 

George Lukas natáčel tento film digitální kamerou a tak je vidět, spíše není vidět digitálnost záběrů. Rozhodně film je z 99 % tvořen jenom na počítačích a herci vlastně hrají jenom před modrým plátnem. A tak jejich herecký um je zkreslován tím, že si vlastně musejí kolem sebe představit nádherné paláce, zajímavé kosmické lodě.

   A to hlavní, Epizoda II, je rozhodně lepší, než epizoda I, a to tím, že Anakina hraje charismatický mladík a už ne dítě, hlavní záporně postavy hrají zkušení herci. třeba Christopher Lee, který na své stáří natáčí jeden film za druhým (mimo jiné i Pána Prstenů)

Teaser a screeny na VII. díl najdete na FilmCZ.Info.

Autor: Jiri Borovy | pátek 17.4.2015 9:17 | karma článku: 5,85 | přečteno: 286x