Otevřený dopis Přemku Podlahovi

Milý Přemku Podlaho, prosím o ukončení Vaše pořadu Receptář prima nápadů na TV Prima. Tento druh pořadů už není vůbec moderní a během Vaši historie, kdy jste ten pořad uváděl i na České/Československé televizi neprošel žádnou moderní reorganizací. 

Za svůj třicetiletý život si pamatuji, kdy jsem se svoji babičkou sledoval Váš pořad a bohužel mi včerejší vysílání znovu zopakovalo 30 let starou historii.

Je to pořad, který je pouze o tom, že si zvete do svého pořadu hosty, kteří ukáží svoji invenci, jak si pomáhat doma, na zahradě a jak si sám udělat věci, co kdo nemá. Věcí, co dělat na zahradě a v domech není tolik a tak jste nucen témata neustále opakovat a vracet se k nim.

Nejvíce mne v negativním světle zaujala reportáž o zařízeních s Magnetokinezí. Magnetokineze je metoda, která nemá ve světle moderní fyziky žádné uplatnění a reálný účinek na vodu. Během reportáže jsem si našel vysvětlení pojmů a velice Vaši produkci podezřívám z neobjektivních informací, a že 3 vystupující účastníci jsou spojeni s výrobcem, který tyto zařízení vyrábí. Tato metoda je tak reálná jako UFO, či kruhy v obilí, společně s Loch Ness.

Touto reportáží jste v mých očích klesl na samé dno žurnalistiky, a tak bych velice rád, kdybyste odešel na svoji zahrádku, pobíral důchod. A tam zůstal, protože na českém televizním prostoru patříte k historii, ke které by se moderní televize neměly vracet.

S pozdravem

Jiří Borový

Autor: Jiri Borovy | pondělí 27.1.2014 12:38 | karma článku: 25,65 | přečteno: 2988x