Mých top-ten her dle filmů. (8-10)

Mnoho filmů je spojeno s jeho herní adaptací. Bohužel se ale velmi často stává, že hra podle filmu je pouze malým výtrusem. V převážné většině vyjde spolu s filmem hra, která žádné normální hráče vůbec nezajímá, koupí si ji jenom ti zarytí fanoušci filmu, kteří si chtějí pocit z filmu zopakovat. V tomto přehledu najdete 10 nejlepších her podle filmu. Vybráno je to pečlivě, něco z historie, něco z dětských her, a tak si můžete udělat představu, co si můžete zahrát podle filmových/komiksových adaptací.

Jurský park – Top 10

Když se řekne Jurský Park, tak si všichni představí slavný film  z roku 1993, velký přelom v technologii a hlavně příběh o ničení ostrova dinosaury. K tomuto filmu byla vydána i hra Jurassic Park: Operation Genesis. Jde o strategii, ve které se staráte o park dinosaurů.

Starat se park z prehistorie není jen tak, veškerá dravá zvířata se můžou zbláznit a zničit celý ostrov, a tak se o ně musíte starat z kanceláře. Ale na rozdíl od mnoha strategických her můžete i vyrazit mezi dinosaury a dívat se, jak žijí. 3D prostředí je opravdu zpracováno kvalitně, člověk vidí, jak všichni ti Jurští dinosaři žijí a v době vzniku hry (2003) se jednalo o nejlepší zpracování fauny a flory.

Oproti filmu se staráte pouze o ostrov, vidíte všechny dinosaury, bez pořádného herního příběhu. Přesto to starání o živé zkameněliny lidi láká, když můžou vidět, jak vypadala historie před člověkem.

X-men – Top 9

S touto hrou se vrátím v historii o více než 10 let zpět a připomenu hru, která byla vydána k premiéře filmu X-men 2. O sérii 10 filmů se v té době nevědělo, ani neplánovalo a tak hra byla dobrým produktem, jak film a komiks X-men proslavit i pro ostatní hráče.

Narozdíl od filmu je ve hře X2 – Wolverine´s Revenge hlavní postavou pouze Logan (Wolverine), který prochází úplně novým poutavým příběhem, který spojuje minulost i budocnost a končí velkým finále.

Spolu s filmem využijete i bojová komba a speciální schopnosti Wolverinaa to vč. jeho superschopnosti samouzdravování při boji s protivníky, mezi které patří třeba i Magneto, hlavní záporná postava celého X-men vesmíru.

Možná, že někteří hráči řeknou, že to ani nemá cenu tuto hru do žebříčku Top her dle filmů přidávat, ale patří sem kvůli tomu, že si můžete pocit mutantů, za Wolverina, zažít úplně sami a při troše snahy i trochu najít fanouškovské kouzlo, které třeba normální hráči nenajdou.

Madagascar – Top 8

Když se řekne pojem dítě, tak si všichni řeknou, že hra pro malé by měla být jednoduchá, hravá a zábavná. Tím je pro děti hra Madagascar, která je podle filmu. Producenti proto udělali hru pro děti, skákavou, hravou a hodně barevnou.

S filmem má tato hra společný pouze to, že v něm hrají známě postavy a jsou umístěny do prostředí, které je tak známě. Jedná se o ZOO v New Yorku, ulice v New Yorku a samozřejmě Madagascar. Hraní je pouze za 4 hlavní postavy Alexe,Glorii, Melmanem a samozřejmě Martym. Každá má své speciální vlastnosti, které lze postupně nabalovat.

V postupném procházení Levelů najdete i okamžiky vtipné, u kterých se děti zasmějí. Cestu postav a jejich výhra v některých okamžicích je usnadněno vylepšovacími položkami, které tu hru dělají více zábavnější, přestože s filmem má tato hra společného pouze místo a postavy.

Další část mého Top bude uveřejněna v pondělí 22.9.2014. Těšte se.

Kdo ale nechce čekat, tak si může přečíst další seriálu na FilmCZ.Info.

Autor: Jiri Borovy | úterý 16.9.2014 11:06 | karma článku: 3,78 | přečteno: 310x