Jak probíhal update na Windows 10! (4 PC)

Tak v krátkosti o tom, jaké mám zkušenosti z Windows 10 Update. Úspěšnost pouze 75 %. To je doporučení update na Windows 10 málo.

Na svých PC, noteboocích mám 100% Windows 7. Na stařičkém notebooku (Atom) také sedmičky. Postupně jsem začal updatovat a zkoušet jak budou fungovat programy na nejnovější Windows 10.

  1. Firemní PC - instalace se podařila až na podruhé. Při první instalaci se update nepodařil a vše se vrátilo na Win 7. Ale teď už s Win 10 funguje. A to dokonce rychleji a optimálněji. A co je důležité, startuje i lépe.
  2. Soukromý notebook (Atom důchodce), co měl v základu Windows XP. Update 32. bit verze z Windows 7 se také podařil na poprvé.  Bohužel HDD byl lehce lenivý, ale update diskem SSD vše vyřešil. A tak se s počítačem v klidu dá chodit na internet, spravovat poštu a psát články. Co by jste od 7 let starého notebooku čekali.
  3. Firemní notebook s dotykovou obrazovkou se podařilo nainstalovat ihned na poprvé. Nečekaly mě žádné překvapení. Vše fungovalo jak má.
  4. Bohužel manželčin PC se mi updatovat nepodařilo. Nejen že stahoval updatované soubory celý večer, ale po restartu se v půlce instalace sekla, tak jsem to bohužel musel vypnout a zapnout. Jsem bohužel zklamán. Ani Windows 7 se mi nenabootují a na obrazovce visí jenom ukazatel na černé obrazovce. Žádné způsoby nepomůžou. Zkoušel jsem poslední funkční konfiguraci, nouzový režim a další věci co mně napadli. Žádná sláva. Večer budu PC reinstalovat do čisté instalace. Budu také nucen před instalací systémový disk vyndat a zazálohovat data

Tak můj výsledek: Pouze 75 % úspěšné instalace. Což je málo na to, abych já instalaci doporučoval. Ještě nemají všechny problémy vyřešené. Na ostatních PC, pokud to nebude nutné, radši nechám starý systém. Do 14. ledna 2020 je ještě dlouhá doba na to, abych si počítačů ještě užil a fungovaly bez problémů. 

Autor: Jiri Borovy | úterý 4.8.2015 9:22 | karma článku: 16,89 | přečteno: 1809x