IzDoprava - 10 let dopravní historie

Představujeme Vám projekt dopravního magazínu IZDoprava, který slaví už více než 10 let. 

IZDoprava.cz, celým názvem Internetový zpravodaj Komunikace a doprava, je internetový časopis, který se věnuje převážně informacím týkající se dopravy, dopravní techniky, staveb a novinek týkající se různých hledisek dopravy.

Magazín vznikl 31.01.2005, kdy byla zaregistrovaná doména. Testovací provoz probíhal od 21.3.2003, kdy byl do systému vložen první článek. Počítadlo počítá už 24.9.2002, kdy byl napsán první článek, který byl pro magazín sepsán. Do 31.1.2005 aktualizace článků probíhala pod subdoménou majitele.

Jeho hlavním zaměřením je psaní nejnovějších aktualit a zpráv se zaměřením doprava z městských úřadů. Nejčastější rubrikou, kterou tento magazín aktualizuje je "Služba motoristům", kde se k 8.1.2013 objevilo 328 článků.

Skoro každý den se v magazínu objeví nejnovější aktuality, kterých se k 8.1.2013 objevilo více než 768.

Nejčastěji se píší zprávy o Praze, kde sídlí sídlo redakce. K 8.1.2013 se psalo o Praze minimálně 78 článků. Dalšími nepoužívanějšími tématy článků jsou "Dopravní opatření", "Veřejná doprava" a "informace pro řidiče"

Pro systém magazínu IZDoprava.cz je použit zdarma systém Wordpress v nejnovější verzi 3.5. Je v něm použita šablona Bombax a používané pluginy,jako Facebook Comments, WP-PostViews a další. V prvních letech provozu byl pro systém psaní článků používán systém PHPRS, který už se od roku 2007 nevyvíjí. Po přechodu ze starého systému byla návštěvnost skokově snížena z důvodu nového prolinkování všech článků.

Dle statistik jsou vždy nejnavštěvovanější stránky v období kolem silvestra a nového roku, kdy uživatelé webu mají snahu hledat informace ohledně novoročních oslav a silvestrů v různých městech.

První zmínka o magazínu ve velkém měřítku je v magazínu Novinky.cz -> Viz Článek, kde autoři článku na webu Novinky.cz převzali aprílový žertík, který měl skrytou pravdu, že o tom úředníci uvažuji o tunelu na Karlově Mostě.

Aprílové články Praha chce Bibliometro, Zajistí bezpečnostní pojistka bezpečnou jízdu po našich silnicích?

Odkazy

Reference

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | středa 31.7.2013 12:07 | karma článku: 3,61 | přečteno: 172x