Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Souhlas na 100%: Sice k tomu někteří znalci knihy nemohli najít cestu, ale myslím si, že knížka Hobit je pouze vyprávění Bilba Pytlíka a tvůrci se rozhodli udělat film komplexní, se všemi částmi, které si čtenáři doplní až po přečtení hromady děl J. R. R. Tolkiena. Některé postavy jsou doplněné nad rámec knih, ale to vůbec filmu neuškodí, protože film potřebuje i trochu lásky a romantiky.

R^

Ten nad rámec, je to s čím Tolkien počítá, protože pokud toho přečtete více, zjistíte, že Tolkienova díla schválně navádějí k rozšíření příběhu. Třeba neuvedený legolas v hobitovi, je syn krále lesních elfů, pokud tam byli trpaslíci vězněni nějakou dobu, je více než jisté, že došlo ke konfrontaci. Tomu také Gimli v panů prstenů vyčítá. Dá se říct, že středozem je země nekonečných příběhů. A pokud postupujete jako Peter Jackson neděláte špatně. Ikdyž já jsem také musel vyselectovat "souboj" s drakem, kde se mělo dle mého soudu, jednat jen o to, že Šmak nemohl trpaslíky polapit dlouhou dobu, tak se rozlobil natolik, že šel ničit a ničit...

1 0
možnosti
JB

Chybka opravena.:-)

0 0
možnosti
MP

šmakova dračí pouštse vyloženě nepovedla. Elfové zabíjejí jako by tančili balet a nedá se tedy uvěřit, že jsou v skutečném nebezpečí, Skřeti kteří stojí na střechách v jezerním městě , každý z nich váhy slona a ty baráky nespadnou, hulákají na sebe a nikdo z obyvatel si toho nevšimne (!), Trpaslívi, když už v Ereboru bojují s drakem mohli docílit aspoň čestný úspech. A bude ještě hůř. Osobně jsem myslel, že se poseru, když jsem uviděl černý šíp a ten samostříl. Takže z odobníhpo duelu Balda a draka, z odvahy člověka co se  dokáže postavit ZLU  bude přestřelka kanónem na velryby :-/

0 0
možnosti
JN

Elfové? Spíše Legolas a ten po dvou tisících let bojů a špičkového výcviku, může už působit jako legenda. Váha skřeta je menší než váha člověka.Samozřejmě jejich velitel Bolg je výjimka.

0 0
možnosti
PJ

P16e85t44r 41J10a57r37o31š

12. 1. 2014 18:56

ehm, k jakeze hore to ti trpaslici sli?

1 0
možnosti
Foto

Třeba je autorovým osudem osamělost a tak mu to splývá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 478x
Filmový a herní maniak. Rád píšu recenze články a občas i komentáře. Vše co mně napadne. Mám i obsáhlý archív článků a tak určitě tady uvidíte i více než 10 let staré články.

Mimo jiné i šéfredaktor: http://www.kritiky.cz