Historie filmového Spider-mana v 21. století

Když se začali na začátku 21. století objevovat komiksové filmy, tak se začalo také přemýšlet o tom, že budou v kinech i další slavní hrdinové v kreslených časopisech. Slavný Superman už byl za zenitem. Superman IV z roku 1987 byl velký propadák. Batman byl zakopán pod zem ve filmu Batman a Robin v roce 1997.  Co nás tedy mělo čekat v roce 2002? Co takhle oživit v kinech Spider-Mana? Columbia Pictures si koupila prává na tuto komiksovou postavu od Marvelu a producenti začali přemýšlet, kdo pak to natočí.

Po určitém přemýšlení producenti našli velkého fanouška komiksů Sam Raimiho. Tento režisér patří mezi málo kultovních hororových režisérů, kteří se proslavili několika poloamatérskými horory patřící mezi zlatou klasiku. K připomenutí série Lesní duch (Evil Dead) a jeho dvě pokračování od Raimiho. Bad Taste - Vesmírní kanibalové od Petera Jacksona a další „nechutné filmy“ před Nebeskými stvořeními.

Koho zvolit za herce hlavní postavy? Někoho málo známého, který by byl pohledný, člověk z davu, ale aby se dokázal hlavně fyzicky připravit na to, že jej budou trenéři připravovat na náročné akce, samé lítání mezi mrakodrapy a souboje se záporákem. Byl vybrán Tobey Maguire, hrdina z Pravidel  moštárny, který byl schopen splnit producentská kritéria.

Druhým úkolem bylo zvolit herce pro záporáka? Určitě nějakého slavnějšího herce, který si ale neřekne o velké peníze. Umí se vžít do záporákova myšlení, jeho pochyby a je přechod ke zlu. Willem Dafoe byl pro Green Goblina přesně ten pravý ulítlý herec, který ani nepotřeboval moc maskovat, aby vyjádřil psychiku ničící schopnost radioaktivního plynu.

Další obsah článku najdete v mém prosledním článku pro StudentPoint.cz.

Mé další články sledujte na Facebooku nebo  Twiteru.

Autor: Jiri Borovy | neděle 20.4.2014 19:38 | karma článku: 4,46 | přečteno: 199x