Far Cry - Zakladatel všech her s otevřeným světem!

Když se blíží premiéra nejnovějšího Far Cry, nesmíme zapomenout na zakladatele celé hry. Na první Far Cry. 

V roce 2004 vyšla přelomová grafická hra, která neničila grafické karty, ale spíše si, jako první hru, hráči užívali celý volný ostrov, který mohl hráč bez problémů procházet v rámci příběhu.  Byla to první hra s opravdu funkčním otevřeným světem.

 

Příběh je trochu komplikovaný, nejdříve se jedná o záchranu osob mezi nepřáteli a během cesty k finále se setkáváme s agresivními mimozemšťany. Prostě jde o záchranu světa.

Jednoduchý průchod hrou, v první osobě, je protkán mnoha in game scénámi, ve kterých se dozvídáte mnoho zajímavých informací o příběhu. Cesta k finále je strastiplná, zabíjíte tisíce vojáků, tisíce mimozemšťanů, až se dostanete k cíli.

 

K plusu první hry Far Cry je to, že i na nejlehčí obtížnost je dost těžká, nesmíte dělat chyby, stát na špatném místě a nehýbat se. Případně se musíte vyhýbat přestřelkám a čekat, až vojáci, mimozemšťané špatně zareagují. Špatný krok v rámci obrany nebo příběhu je ohodnocen velkým úbytkem života, případně rovnou smrtí.

Hra je také tak nastavená dobře v rámci save pointů, před každým důležitým střetnutím, přestřelkou je automatický save, který vám umožní, po smrti, najít lepší cestu pro zdolání nepřátel. Na rozdíl o jiných her, v rámci hry (bez modů) nelze hru ukládat ručně.

Nesmíme zapomenout i na zapomenutý bonus všech her. Ve hře, v době vydání, je i čeština, a to nejen v titulkách, ale i dabingu. Pro ty, kteří si hru koupí teď v 20. letech, lze si češtinu stáhnout i na internetu.

Je to první hra s otevřeným světem, otevřela velký franšízing, kdy po nic moc Far Cry 2, znovu objevila skutečný otevřený svět ve Far Cry 3. Postupně si tvůrci svojí Far Cry hru vylepšovali, postupně nabalovali další funkční prvky, vysílací věže, vylepšování zbraní, sbírání bylin… až tento rok v řujnu vyjde Far Cry č. 6.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | pondělí 4.10.2021 8:58 | karma článku: 5,78 | přečteno: 146x