Far Cry 3

Je tomu už skoro deset let, kdy v listopadu roku 2012 vyšlo třetí pokračování Far Cry. Po prvním díle, který objevil volnost pohybu na velkém ostrově, přišel Far Cry 2, který byl kritizován za některé neoptimální prvky. 

Až třetí díl dokázal přivést fanoušky série Far Cry zpět k počítačům a konzolím.

 

Hlavní postava je pouze mladý kluk, který se dostane ve špatnou dobu na špatný ostrov a jenom díky ohromnému štěstí přežije a pomocí jeho přátel a původních obyvatel ostrova se z hlavní postavy stane stroj na zabíjení, který nejen zabije dva velké záporáky, ale i další tisíce a tisíce nepřátel.

 

Hlavním prvkem je příběh, který je dokonalý a o dob premiéry hry jej určitě znáte, tak jej nebudeme rozpitvávat, spíše jde o to, že pro vylepšování mapy, postavy, počtu nošených zbraní je nutné obsazovat potřebné body, obsazovat rozhledny a vybíjet obsazená stanoviště.

Potom je nutné (sice ne bezpodmínečně) vyhledávat rostliny pro léky, zabíjet zvířata (pro vylepšování schopností…) a prolézt celý ostrov od severu na jich, aby jste proti protivníkům měli čím dál lepší výbavu a zkušenosti.

Protivníci jsou totiž čím dál těžší a pro jejich porážku, pro ty méně schopné hráče, je nutné se naučit nové dovednosti a získat přístupy i k lepším zbraním.

 

Far Cry 3 odstartoval fenomén, který do letošního roku vydal 2 plnohodnotné díly a 3 spin offy (Prymal, Blood Dragon.. New Dawn). Ke každé nové hře se princip cesty ke konci hry nezměnil, stále se obsazují vysílače a stanoviště, ale vždy se přidala nějaká nová věc, která průchod hry vylepšila.

Ubisoft umí dost dojit své dojné krávy. Assassin’s Creed dokázal dokonale pozměnit v posledních třech hrách. Far Cry ještě měnit nepotřebuje, jenom vylepšovat a k funkčním věcem přidávat ještě lepší věci.

Je jenom škoda, že Far Cry 6 už nebude v češtině, ale pokud se jedná o funkční střílečku s pohledu první osoby, tak tomu zas chybějící čeština v době vydání tolik nevadí. Snad čeští fanoušci budou připravovat amatérsky překlad, tak jak připravují momentálně pro Red Dead Redemption 2, tak i pro Assassin’s Creed Valhalla.

 

Pro mě je návrat o cca 10 let s Far Cry dost dobrý. Hra se dá hrát znovu od začátku, jiným způsobem, a tak nemrzí. Je to stále kvalitní hra v Covidové době už jsou i levnější grafiky tak výkonné, že si člověk užije hry u na nejlepší detaily.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | úterý 5.10.2021 9:02 | karma článku: 4,63 | přečteno: 138x