Doba ledová - Mamut + tygr + lenochod + šavlozubá veverka na druhou

Více než deset let stará historická recenze. Film bude v sobotu 20.4. 13:55 na Prima Family. Recenzi jsem napsal 27.10.2002.

Když vznikl propadák Titan A.E. od společnosti 20th Centuty Fox, tak Fox zrušil svou rozsáhlou animační divizi, a tak dostala prostor skupina programátorů a tvůrců digitálních triků. Přestože je to skupina tvůrců, kteří mají pramálo zkušenosti s natáčením animovaných filmů, je to film skutečně nádherný a v některých hlediscích předčí i některá díla třeba od tvůrců, kteří mají dlouhé zkušenosti s natáčením animovaných snímků.

Tak máme tady dobu ledovou, všichni zvířata se snaží dostat na jih, kde má být tepleji než teď na místě pobytu. Jenom 3 rozdílní jedinci mamut Manny, lenochod Sid a tygr Diego, kteří se snaží najít osamocené dítě, a rozhodli se vrátit jej svých rodičům, protože se jim zalíbilo a chtěli by udělat jednu malou radost, nejen sobě, ale i jednomu člověku, který jej ztratil. A tak se vydávají na strastiplnou cestu, kde mnoha zážitků prožijí, kde se objeví jejich vnitřní tužby a Diego se změní na zachránce celé smečky, kdy objeví, že kamarádství s nimi je nádherné a zachrání je před svojí smečkou svých šavlozubých kamarádů, než aby je zklamal. To všechno též je protkáno příhodami jedné šavlozubé veverčičky, která má svůj oříšek a pro jeho uschování dokáže udělat všelijaké divy. Třeba zničit ledovec, zatuhnout v kostce ledu a jiné. Tak jděte na to. Prostě jsem se dokonale bavil a málem potrhal smíchy.

Autor: Jiri Borovy | pondělí 15.4.2013 20:50 | karma článku: 7,43 | přečteno: 451x