DLC Scandinávia pro Euro Truck Simulator 2

Tak pro malých DLC balíčcích přišel druhý velký balík, který do simulace velkých kamiónů přináší sever Evropy.První velký balíček bylo přidání části mapy Východní Evropy, kam přinesl nová města do ČR, na Slovensko a do Maďarska.

Druhý velký balík přináší severská města, kde se nacestujete v Norsku, Dánsku a Švédsku. Přináší také 19 nových měst a samozřejmě nové přístavy, kterých je 15. S přístavy je spojena také doprava po moři a tak mezi západní a Severní Evropou můžete cestovat mnoha novými trajekty.

Samozřejmostí jsou i nové náklady a tak celý DLC balíček přináší mnoho nových možností odkud a kam, který a jak těžký, náklad můžete převést.

Nové DLC přináší na sever i nové možnosti cest. V ostatních částí Evropy zůstali trasy podobné jako vejce vejci. Města v podobné čtvercům a jezdí se pouze po komunikacích na zemi. V částech nové mapy jsou trasy cest nové navržené. Všude samý nájezd, výjezd. Sem tam most a podjezd. A samozřejmostí jsou tunely pod městy a tunelové křižovatky.

Sklady, které navštěvujete při převážení nákladu, nejsou umístěny v centru měst. Převážná většina je umístěna na periférii, kam z města musíte dojet cca za hodinu herního času. Nečekává tam na Vás jenom jeden sklad, ale i hlídači, nákupní středisko, zelinářství a zahrádky. Sklady jsou rozmanité a jejich okolí je skoro reálné.

Příslušenství na severní mapě je také nové. Už nejsou benzínky jenom dva stojany s malým parkovištěm, ale vzor v opravdových benzínkách a jejich prostory k parkování. Je vidět, že s vytvořením nového DLC si tvůrci dali záležet a nerecyklovali už vytvořené.

Je sice pravda, že DLC má ke stáhnutí pouze necelých 200 Mb, ale patch, který předchází vydání hry, přináší více než 1 Gb dat, které změní celu hru.

Patch 1.17 přináší novou grafiku pro okolní prostředí. Světlo stíny, mraky a noc mají nové barvy a se světlem si Euro Truck Simulator hraje o dost lépe, než předchozí verze.

Nesmíme zapomenout i na úpravu fyziky hry. Bylo přidáno více nastavení v konfiguraci, které umožní hráčům si více nakonfigurovat jejich hraní. Hra se změnila do více simulace, a tak i v tom nastavení, které nejvíce usnadňuje hraní a jízdu po silnicích, zažíváte opravdové pocity z velkých trucků. Hmotnost více než 10 tun a velikost malého domu je při Vašem hraní znát. A samozřejmostí je i výkon motorů a brzd, včetně jejich zpoždění, které více odpovídají reálným předlohám.

Ti co hrají simulátory dopravy, jsou velmi úzká skupina herních fanoušků. Sedí hodiny a hodiny s volantem na stolu, koukají na monitor a převáží dopravu. Jak řidiči nákladních vozů, tak i řidiči simulátorů jsou lehce trhlí a pokud jezdí kvalitně a rychle, na čas a dle dopravních předpisů, je to pro ně největší odměna.

S DLC Scandinavia v jejich oblíbené hře si zahrají na nových mapách a zase jim bude stovky hodin trvat, než všechny cesty projedou a odvezou všechny náklady ze všech měst. Pro hráče je připraveno mnoho nového obsahu k prozkoumání a projetí cest a měst, které jsou na severu nádhernější a více napodobují klasickou severskou zemi. V porovnání nových a starých částí map vyhlašujeme vítěze sever.

DLC přináší mnoho adekvátního obsahu, které plnou měrou splňují kritéria dobře utracených peněz (399 Kč). Cena je malá v porovnání s přidaným obsahem a pocitem ze hry, který je při koupi DLC do hry to nejdůležitější.

Hodnocení 9/10 

Recenze byla napsána pro Filmcz.info (Filmové a herní recenze v ČR).

Autor: Jiri Borovy | úterý 12.5.2015 15:20 | karma článku: 5,42 | přečteno: 283x