Avengers: Infinity War - 100 %

Každý rok přijde do kin několik filmů od Marvelu. Některé slabší a některé lepší. Postupně se během deseti let objevilo 18 filmů, aby dneska konečně přišel film....

...ve kterém se setkají všichni hlavní hrdinové proti jednomu záporákovi.

Avengers: Infinity War je zakončením, na které se fanoušci připravovali hodně let. Film se oproti konkurentům z DC podařil. Zkušené dvojici sourozenců Russových se po dvou pokračováních Kapitána Amerika podařilo skloubit mnoho různorodých hrdinů od starých Avengers, přes nové Avengers až po Strážce galaxie.

Nesetkáváme se ale se všemi hrdiny najednou, každá z těchto hrdinských skupin má svůj prostor pro postavení se proti společnému nepříteli. Thor se setká se Strážci a Hulk se vrátí zpět na Zem, a tak se pohodlně skupiny hrdinů promíchají. A to vč. Dr. Strange, který má během filmu svoji důležitou roli, i když nepatří do party superhrdinů.

Největším protivníkem je Thanos, na kterého jsme čekali pěknou řádku let. Je to ten největší záporák, co kdy proti Zemi byl, a tak je potřeba, aby byl také co nejkvalitnější. Scénáristům ve spolupráci s tvůrci CGI se to povedlo. Thanos je opravdu živoucí bytost, u které jeho myšlenkový (trochu vražedný) proces chápeme a jeho unikátní názory jsou smysluplné. Chápeme jeho cestu za kameny nekonečna a jeho motivace pro vyvraždění půlky galaxie. Chápeme i jeho touhu po moci a to, že pro zničení světa jde přes mrtvoly.

Jakkoliv se superhrdinové snaží na Zemi i na vzdálené planetě i s novou Thorovou zbraní, tak se jim Thanose podaří pouze zdržet a ten vždy dosáhne toho, co by chtěl.  Jedná totiž o snímek, který přímo navazuje na následující díl, protože přeci nenecháme Thanose prohrát hned tak v prvním díle, že?

Všechny klady režisérů a scénáristů doplňují i herci, kteří se zdárně vrátili do svých už zavedených rolí, už jsou také, někteří i o deset let starší a mají za sebou několik Avengers filmů. Nejzkušenějším je Robert Downey Jr. a s nejvýraznější změnou (ztloustl), je Chris Pratt.

Během filmu si odbudeme i několik cameí, které jsme nečekali, a tak až na výjimky se dočkáme všech, které jsme chtěli.

Obraz dokonalého filmu nekazí ani triky, které si udržují svoji velkou úroveň, a obraz je bez chybičky, protože se celý film natáčel na nové digitální IMAX kamery.

Hudbu je také radost slyšet, každá z hrdinských superpart si vzala s sebou svůj motiv a skladatel Alan Silvestri dokázal motivy spojit do celistvého filmu.

Završení 10leté filmové historie se povedlo tak, aby se člověk těšil na další díl (vyjde za rok) a byl v očekávání, co předvede nová nejsilnější hrdinka dva měsíce před premiérou druhého dílu Infinity War ve vlastním filmu - Captain Marvel. Ant-Man v letošním roce určitě nebude na první Infinity War navazovat, možná jenom doplní, aby se postavy, které se prvním díle neobjevily, mohly objevit v díle druhém. Jedná se hlavně o Hawkeye a Ant-Mana, kteří mají určitě proti Thanosovi co říct.

Pro mě to je film roku a líbil se mi  tak moc, že jej ohodnotím 100 % a to nepřekoná, ani kdyby přišly tento rok nové Hvězdné Války nebo Star Trek..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | pátek 27.4.2018 8:24 | karma článku: 7,83 | přečteno: 206x