Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva – 40%

Není od věci, že jsem se dostal na prozatím posledního Asterixe v rámci nedělní slevy, kdy místo 249 Kč stál 3D film pouze 100 Kč.. Ráno bylo kino plné dětí, fronty před pokladnami, fronty před vstupem, ale na Asterixe plno nebylo. A už víte proč? Protože to je slabý film. V porovnání s prvním filmem, kdy pro mě byl film úplně pozitivním překvapením, je tento film poslední film zas negativním hodnocením.

Řeknu-li, že každý film s pokračováním je čím dál horší, tak tentokrát je to úplná pravda. Po prvním, druhém a třetím jde tedy 4. Díl do kin. A je opravdu nenapodobitelný. Úplně kazí film to, že Asterixe hrají neustále horší herci, že Caesara pokaždé hraje někdo jiný a hlavně, že příběh je chabý jako papírový pytlík od vysavače.
Režisér, který byl i scénáristou chtěl udělat film plný skečů. Ale bez pořádného příběhu, který zaujme a u kterého začnou lidé přemýšlet, tak zírám pouze na film, který se snaží být vtipný krátkými skeči, které jsou trapné.
Velice mne mrzí, že tento film vynechal nejdůležitější postavu filmů, jako je Idefix, protože tento psík, co si pamatuji z předchozích filmů i z animovaných. Tento malý psík by určitě mohl tento film povznést nad míru snesitelnosti.
Ke škodlivosti filmu kritizuji chabou, zas milostnou, zápletku, která nekončí happy endem pro Galy. Potom příběh Normanďanů, kteří tvoří pouze humornou vložku. Snaží se sice najít strach, ale takové trapné završení jejich linky jsem vůbec nečekal.
Další věc, kterou jsem nepochopil, je pozice britské královny. Ta má být v Londýně, ale ne v malé vesničce v Anglii, která má být dobývaná Římany. Už 4. Díl s Římany a Caesarem, ale tentokrát je to velice špatně zahraná postava. V předchozím filmu jako Alain Delon byl nejlepší, potom Alain Chabat v Kleopatře. Ale tentokrát Fabrice Luchi nebyl k zapamatování.
Potom, jak jsem psal v předchozích odstavcích láska by měla být opětována a třeba i uskutečněná, ale žárlivost tam nepatří. Oběť lásky, krásná Charlotte Lebon mi připomínala Katy Perry, což značí, že režisér si dal jenom práci si najít jenom krásnou tvářičku, o kterou by se bojovalo.
Je sice dobré, že se český dabing snaží o charakteristiku Angličanů přízvukem, ale měl celý film a veškeré Angličany udělat se stejným přízvukem, ale ne, aby každá osoba měla více či méně přízvuk pokaždé jiný..
V krátkosti, bohužel tento film na závěr je opravdu nejslabší, co mohli Francouzsi s Asterixem udělat. DVD si nekoupím, radši si koupím DVDčko s prvním, kdy jsou charaktery více promakané a charakteristické pro své postavy v komiksu.

Autor je šéfredaktorem Filmcz.info

Autor: Jiri Borovy | úterý 15.1.2013 22:55 | karma článku: 9,92 | přečteno: 738x