Akta X - This (S11E02) - 40 %

Druhý díl Akta X nás znovu vrací na pevnou zem jednoepizodních příběhů s hlavní dvojicí Mulderem a Skullyovou. Není to ale klasický díl, jak bychom mohli čekat, ale je to nejvýraznější epizoda z nové série.

Co čekáme od nové série? Opakovaní stejného stylu nebo nějaké nové zápletky a i nové chování hrdinů. Tentokrát je pravdivá druhá teorie. Příběh druhé epizody se vymyká tomu, co bychom od dvojice hrdinů vůbec čekali.

Foxe s Danou v klidu domova na sedačce po těžké detektivní a vyšetřovací práci vyruší tajemný telefonát od dávno mrtvého člena Osamělých střelců. Od telefonátu to jde z kopce s hlavní dvojicí, nejdříve se u nich objeví zásahovka (přemůžou ji), potom jsou svědky vraždy na universitě (utečou od mrtvoly) a tak to jde dál až do konce epizody, kdy se znovu vrátí tam, kde se na začátku epizody objevili - na pohovku s tajemným telefonem v ruce.

Mám rád jednoepizodové epizody, kde si nemusím pamatovat, co se stalo v předchozím díle, a nemusím přemýšlet o tom, co nás čeká v dalším díle. Podobný příběh jsme už ale měli v předchozích sezónách, a tak vplutí znovu do stejných vod, jako jedna z předchozích epizod, není tím správným, co jsem čekal.

Bohužel je druhý příběh nové sezóny znovu zklamáním, čekal jsem o dost více. Snad třetí díl splní moje přání a udělá znovu seriál Akta X takovým, jaký očekávám.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiri Borovy | středa 24.1.2018 8:00 | karma článku: 4,45 | přečteno: 138x