Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jouza

20. 12. 2007 23:06
Váš ananas

Vážený pane Borovičko,

byl mi přeposlán Váš článek o ananasu abych se zasmál Vašemu nízkému IQ.V dnešní době, kdy nám EU určuje prakticky všechno ( včetně kolik na ,,západě" je jakostí) mne zaráží jak si můžete myslet, že pořídíte za 9 Kč / kus ananasu v I. jakosti??!! Normální člověk používá rozum a jasně mu dojde, že ten Váš ananas v I. jakosti za 9 kč je blbost. Prostě někdo nepřepsal cenovku! Vy si půjdete taky koupit třeba ojeté auto ( Škoda Octavia) ročník 2006 za 5.OOOKč ??? Jak asi bude vypadat ??? Chápu, vy by jste chtěl aby vypadalo jako když sjelo z výrobní linky. Ale bohužel, člověk, který dokončil alespoň základní vzdělání pochopí, že je to nesmysl a jeho rozměr auta je cca 80x50x30cm. ( po vyjetí z autolisu) a je to cena kovu, amortizace lisu a práce frajera, který tam to auto hodil :-)))

Na závěr Vám přeji hezké vánoce a doporučuji Vám kupovat zeleninu u našich Vietnamských spoluobčanů, ti ,,vyrábí" zboží pouze z KONTEJNERU !!! A vím co říkám! Dobrou chuť. Zdravím Jouza

0 0
možnosti

Jan Borovička

22. 12. 2007 13:08
Re: Váš ananas

Přečtěte si ten článek pořádně, ano? Je neuvěřitelné, jak někdo dokáže NEpochopit jednoduchý text - jste opravdu ukázkovým příkladem. O Vašem IQ si čtenáři mohou snadno udělat obrázek sami.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

17. 12. 2007 11:15
Je to pravda, ale jak kde

Souhlasím pane Borovičko s článkem. Na druhé straně bych nepaušalizoval. Asi je to jak kde. Znám malé krámky se zeleninou, kde se nad hnilobným zápachem proletují hejna malých mušek a prodavačce je to fuk. A znám supermarkety s kvalitním ovocem a zeleninou.

S tou slevou na plesnivé ovoce a zeleninu pozor - plesnivé ovoce a zelenina se  musí vyřadit z prodeje, neboť pokrm je jedovatý a nesmí se prodávat vůbec.

Víte jak mi je vždy líto v lese nechat krásnou velkou houbu, když na ní objevím plíseň?

Tady bych se Vás rád optal. Je opravdu nutné vyhodit celý hřib, když je na části plodnice plíseň? Trhá mi to mé houbařské srdce, zvlášť, když musím skloubit mé houbaření s mou houbařskou naprostou slepotou. :-) 

0 0
možnosti

Jan Borovička

17. 12. 2007 23:39
Re: Je to pravda, ale jak kde

To je ale netradiční reakce. :-)Napadení plodnic hub plísněmi je problém, protože některé z nich mohou

produkovat toxiny.Také svědčí o tom, že houba už není v dobrém stavu,

když je napadená.Proto se takové houby vůbec nedoporučují sbírat.Plesnivé místo jde vykrojit, ale pokud plíseň není vidět na povrchu,

neznamená, že neproniká i na jiné části plodnice, kde není vidět. Často by se asi nic nestalo, ale měl byste z

takové houby dobrý pocit? Já ne, ale ze zkušenosti vím, že to je značně subjektivní. Co někdo vyhodí, jiný sní - a obvykle se nic nestane :-) Doporučuji sbírat houby jen vyloženě čerstvé a zdravé, staré by se měly nechávat v lese, aby se mohly šířit, ale to málokdo dělá... Problémy také mohou nastat po konzumaci přemrzlých hub, hlavně tedy pozdě na podzim.

0 0
možnosti

tombik-vyplody.blogspot.com

16. 12. 2007 0:40
Kvalitní ovoce?

Co blbnete? Malý odbyt ovoce je problém, ale výraz kvalitní ovoce bych stejně nepoužíval. Alespoň u toho jižního ne....myslíte že banány dozrávané v krabicích dusíkatou atmosférou jsou kvalitní? Nebo zelené mango které se u nás vydává za zralé? Měl jsem možnost setkat se s opravdu čerstvým a zralým mangem a rozdíl je takový že jsem si od té doby už mango nikdy nekoupil. Je to prostě nesrovnatelné.

Myslím že obchodní řetězce dělají co mohou a to že vytlačili konkurenci je dáno tím, že máme všichni rádi zboží pohromadě. No jen si pročtěte ostatní příspěvky, je to samé: "mají malý sortiment tak stejne vzdycky skončím v hypermarketu". Ano i já tak uvažuji. Prostě se mi většinou nehodí běhat po maloobchodnících. Tam občas zajdu pro víno, lihovinu či maso pokud si chci pochutnat. Ale jinak rád využiji úspory času, financí a pobíhání díky službám nějakého toho Tesca nebo Kauflandu, či podobného monstr obchodu. Je to tak že nám vyhovují více.

0 0
možnosti

Jan Borovička

16. 12. 2007 21:10
Re: Kvalitní ovoce?

Ale jo, já taky využívám hypermarkety, jen mám pocit, že se v tom hypersvětě často zapomíná na leccos, zejména tedy na to, že plesnivé pomeranče se nenabízejí zákazníkům jako prvotřídní zboží, toť vše. Jinak se snažím kupovat česká jablka, a ne japonská... [>-] A to, co píšete s mangem, je svatá pravda... :-)

0 0
možnosti

Jan Mrázek

13. 12. 2007 13:02
Inteligence

Tento článek zcela jasně ukazuje, že vysoká škola a titul není zárukou inteligence :-©

0 0
možnosti
K

Kalorka

13. 12. 2007 13:36
Re: Inteligence

Tento příspěvek zcela jasně ukazuje, že případné dokončení VŠ a nějaký titul Jana Mrázka nejsou zárukou inteligence :-/

0 0
možnosti
LC

Lumen Co-morous

13. 12. 2007 11:19
miluju nakupování ve Španělsku

Stačí si zajít na tržnici na La Rambla a dostanete tam cokoliv si jen vzpomenete, za rozumné ceny a ve špičkové kvalitě.

Akorát česká obchodní inspekce by byla asi nespokojena zezpůsobu prodeje.

0 0
možnosti

orson

13. 12. 2007 16:59
Re: miluju nakupování ve Španělsku

Jo, svatá pravda, kdykoliv si chci koupit hezká rajčata, tak si tam z Vršovic zajedu :-)

0 0
možnosti

eMan

13. 12. 2007 10:53
Tak koukam, ze nejsem

sam, kdo nevericne a s odporem zira na nabidku ovoce a zeleniny (nejen) v super/hyper-marketech. Oni uz jsou tim postizeny i specializovane obchody ovoce - zelenina. A dalsi sok dostavam, kdyz se kouknu na zemi puvodu. Preci jen trochu zeleneho ve me je a odmitam kupovat liskove orisky z Francie ci jablka z jizni Ameriky.

Jelikoz ted ziju v Brne, obcas delam zajezd na trh do Vidne. Ano, kvuli ovoci a zelenine. Je to zoufalstvi, ale ja si alespon jednou za cas potrebuju pochutnant... ;-(

0 0
možnosti

íla

13. 12. 2007 10:36
U nás je takový krámek,

kde se prodává zelenina druhé a horší jakosti.  Měla jsem chudší období, než jsem našla po mateřské zaměstnání a naučila jsem se tam chodit-chce to trochu si vybírat, vědět, že je to k brzké konzumaci a také nemají veškerý sortiment. Ale odcházíte s plnou taškou zeleniny a ovoce a platíte pod 100 korun. Pro někoho je to možná póvl. Nicméně poslední dobou, pokud vezmu do ruky rajče nebo papriku v blízkém supermarketu je to póvl stejný, a mnohdy horší, protože v předem připravených síťkách se nepřehrabujete. Za komoušů jsme se smáli, že vám zelináři na kilo mandarinek přihodili jednu plesnivou, dnes vezmete síťku a skrz ní jich protéká shnilých třetina až polovina. Už mi to k smíchu nepřijde.

0 0
možnosti

LaRosse

13. 12. 2007 9:47
Dle mé paměti

má kaufland u všeho napsáno jen 2. jakost, ne?

0 0
možnosti

Jan Borovička

13. 12. 2007 15:16
Re: Dle mé paměti

Včera, než jsem napsal článek, jsem se schválně díval. "2. jakost" byla uvedena jen výjimečně. U ananasů před asi 4 dny byla jakost I. :-/ Jinak určitě prodávají i I. jakost - oprávněně, ale nedbají na to a pak se nestačíte divit, co ještě je I. třída...

0 0
možnosti

Seeker

13. 12. 2007 8:49
Supermarkety?

Téměř každé zboží, které si jen vymyslíte, můžete koupit v lepší kvalitě (a ve výsledku možná i levněji) mimo supermarket. Výjimkou jsou snad jen konzervy, cukr, hořčice, mouka (možná jsem něco vynechal, ale nevím). Ovoce, zelenina, pečivo, oblečení, elektronika - skoro vše mají jinde lepší. Konkrétně ovoce a zeleninu kupuji už nějaký čas u Vietnamců, kteří prodávají někdy i dost blízko supermarketům a evidentně nemají nedostatek zákazníků. Máte-li tu možnost, vyzkoušejte taky.

Moment, co říkáte? Málo vlastenecké? Ehm, nemyslím, že peníze utracené v Tesku zůstanou v Česku...

0 0
možnosti

íla

13. 12. 2007 10:50
Re: Supermarkety?

Až na to, že zrovna ty Vietnamce jsem v létě viděla hromadně skupovat ovoce v Tescu-vláčeli toho asi osm vozíků, takže to zjevně bylo do krámku....:-/

0 0
možnosti

Croco

13. 12. 2007 8:32
Jak je to s jakostí

Přesně na rozdíl jsem se ptal mezi 1. a ostatními jakostmi jsem se ptal jedné známé šéfující oddělení zeleniny v jiném řetězci. Prý je to jednoduché. Jakost deklaruje prodejce a pokud ji deklaruje jako 1., tak se to jako první musí prodávat i kdyby už to byl i Pepův a Nivy potomek. Takže potom jsou ty zajímavé situace, kdy se prodávají nahnilé banány v 1. jakosti za 5 Kč kilo.

0 0
možnosti

Jan Borovička

13. 12. 2007 15:18
Re: Jak je to s jakostí

To je fakt zajímavé! Já se chtěl zeptat včera ve Fruits de France, ale měli zrovna nějaký příjem zboží, tak jsem se nic nedozvěděl...

0 0
možnosti